Het Guardians of the Galaxy avontuur van Telltale

0
86

Na het ongekende succes van de eerste Guardians of the Galaxy film, kon een game natuurlijk niet lang uitblijven. Maar wie had gedacht dat de rechten meteen zouden gaan naar die andere grote megaster: Telltale. De studio achter de succesvolle The Walking Dead en Game of Thrones games mag met de eer strijken. Een droom die uitkomt.

Nu heeft de game niet heel veel te maken met de film. De stemmen van de personages zijn tenslotte niet die van de acteurs uit de film. En ze zien er ook net iets anders uit. Maar dat mag de pret niet drukken. Iedereen weet dat Telltale ijzersterk is het maken van games waarin een goed verhaal op de eerste plek komt. Niet hoe het eruit ziet. (Hoewel wij niet klagen over de stijl van hun games.)

In dit verhaal zijn de Guardians op zoek naar een mysterieus en krachtig artefact. Allemaal zo met hun eigen redenen uiteraard. Maar ze zijn niet de enige, en al snel zijn er andere kapers in zicht. Smullen geblazen! 

Telltale’s The Walking Dead ster Scott Porter spreekt de stem van de Star-Lord himself in, Emily O’Brien, die eerder Middle-earth: Shadow of Mordor deed, speelt Gamora, Uncharted acteur Nolan North is Rocket, Watch Dogs‘ Brandon Paul Eells doet de stem van Drax, en The Wolf Among Us acteur Adam Harrington spreekt Groots uitgebreide dialoog in.

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series verschijnt 18 april op vrijwel alle platformen. Zoals altijd verschijnt het spel in afleveringen, die je per stuk of per seizoen koopt. Wanneer het spel dan compleet is nog niet duidelijk.

Martin schrijft al jaren voor verschillende nieuwswebsites over games, film en tv. Hij heeft een Blu-ray collectie waar je u tegen zegt, vooral als het om Aziatische films gaat, een abonnement op vrijwel elke streamingdienst die in Nederland live is, en een Steam bibliotheek met bijna 200 games.

Geef een reactie