Geplaatst op:
Omslag De orde van de drakenmenners 2: De drakenjager
Titel: De orde van de drakenmenners 2: De drakenjager
Auteur: Rempt, Fiona
Uitgever: Kluitman
ISBN: 9789020624779
Uitgave: Hardcover, 322 pagina’s
Verschenen: Juni 2016
Prijs: € 14,99
Categorie: Kinderen
Leeftijd: 10+

Matti en Tink zitten al een tijdje in Parijs, maar kunnen niet wachten om in de zomer naar weer Drekar Mohoao te gaan. De goede vrienden willen namelijk drakenmenners worden en op het eiland moeten ze drie verschillende proeven doorstaan. Als ze deze voor deze proeven weten te slagen, zijn ze officieel lid van de Orde! Toch is er genoeg gevaar, want er is een kwaadaardige drakenjager op de been die draken op een gruwelijke manier uitschakelt. Matti en Tink willen maar al te graag meehelpen om de drakenjager te stoppen, maar de twee jongens moeten nog veel leren over draken en weten niet hoe gevaarlijk zo’n avontuur kan worden…

Een spectaculair en spannend vervolg
Als je De drakendoder hebt gelezen, weet je dat de boeken van Fiona Rempt vol zitten met fantasierijke personages, magische wezens en coole avonturen. In De drakenjager ga je weer op een spannend avontuur en Tink is er deze keer ook bij! Beide jongens zijn van plan om drakenmenners te worden, maar dat worden ze niet zomaar! Matti en Tink moeten nog heel veel leren over draken en weten totaal niet wat de proeven precies inhouden. Als lezer ben je meteen benieuwd naar de proeven, de geheimen van de drakenmenners en het eiland en de gevaarlijke drakenjager.

Je leert in dit deel veel meer over allemaal verschillende draken en hun leefgebieden. Matti en Tink moeten namelijk goed in hun boeken duiken om alles te leren over draken en jij leert mee! Naast meer informatie over draken, kom je er ook achter dat de drakenmenners nog zat geheimen hebben die ontrafeld moeten worden. Matti en Tink vormen een legendarisch duo en zetten hun beste beentje voor om goede drakenmenners te worden, zelfs als ze daardoor flink in de penarie komen…

De perfecte vriendschap en rillingen door je lijf
Matti en Tink zijn al jaren beste vrienden, dat bewijzen ze maar weer in De drakenjager. Matti heeft een natuurtalent als het op draken aankomt en weet heel goed met ze om te gaan, maar weet nog weinig over ze omdat hij minder met zijn neus in de boeken zit. Tink is daarentegen een wandelende drakenencyclopedie en hij kent alle feitjes over draken op zijn duimpje. Tink heeft alleen nog moeite met de omgang met draken. Matti en Tink vullen elkaar daardoor perfect aan. Hun vriendschap is heel hecht en kan bijna alles aan… of is de drakenjager hen te slim af? Het einde is onwijs spannend en bezorgt je de rillingen door je hele lijf!

Een groot deel van De Drakenjager speelt zich af op het drakeneiland, maar als de nood hoog is, komt er een groot avontuur aan en moeten Matti en Tink hun krachten bundelen. Dat kon nog wel eens fout aflopen… Gelukkig krijgen Matti en Tink veel steun van de andere drakenmenners, maar of dat genoeg is tegen de drakenjager?

Conclusie
De drakenjager is een mooi tweede deel in de trilogie van De orde van de drakenmenners. Je leert meer over draken, Matti wordt vergezeld door zijn beste vriend Tink en je wordt steeds meer betrokken bij de drakenmenners. Het einde is erg bevredigend, maar je verlangt toch naar meer, want er zijn nog wat mysteries die opgelost moeten worden… Er komt nog één deel aan, maar deze serie had van mij veel langer mogen duren! De drakenjager is een uitstekend vervolg op De drakendoder. Wanneer mag ik naar Drekar Mohoao en een drakenmenner worden?

Eindoordeel: score

Joost Zuijderduijn

Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

Jouw beoordeling

Jouw mening: