Tom Thys maakt Antwerpen onveilig in twaalf gruwelijke verhalen

diabolikOp 22 oktober komt Diabolik uit, het nieuwe boek van de Antwerpse schrijver Tom Thys. Hij presenteert en signeert zijn tweede verhalenbundel tijdens het FACTS-weekend in Gent. Wie wil kennismaken met de even bizarre als macabere verbeelding van deze jonge schrijver, is welkom bij de stand van uitgeverij Zilverspoor. Daar zal hij, aan iedereen die het horen wil, vertellen over de nachtmerries waardoor hij gekweld wordt.

Diabolik is een afspiegeling van onze duistere verlangens, onze verborgen obsessies, de ware kleur van onze ziel, zonder maskers, zonder grenzen. Deze observatie valt uiteen in twaalf verhalen waarin de personages in een neerwaartse spiraal van geweld, seks, middelenmisbruik en normvervaging terechtkomen. Kunst en expressie – een obscure film, een duivels computerspel of een mysterieuze tatoeage – blijken telkens de drijfveer die hen naar de afgrond van de samenleving dwingt – in Thys’ geval een grimmig, onherbergzaam en deprimerend stukje Antwerpen.

Het titelverhaal van deze bundel is genomineerd voor de Edge.Zero Award voor beste horrorverhaal van 2015. Deze award wordt later dit jaar uitgereikt. Het verhaal is gratis te lezen op de website http://www.tomthys.com

Tom Thys debuteerde met de verhalenbundel “Volmaakt monster”, gelauwerd door internationaal gepubliceerd auteur Thomas Olde Heuvelt (Hex, Harten Sara) en horrorschrijver Anthonie Holslag. Inmiddels werden verschillende van Thys’ verhalen vertaald naar het Engels en gepubliceerd in magazines als Massacre, Under the Bed en Night to Dawn.

Diabolik is te koop op www.artbooksshop.com

Reacties op: Tom Thys maakt Antwerpen onveilig in twaalf gruwelijke verhalen

Jouw mening: