Jury bekend Harland Awards romanprijs 2016

Op 8 april 2017 wordt tijdens de Dag van het Fantastische Boek de Harland Awards romanprijs voor beste Nederlandstalige fantasyliteratuur uitgereikt. In het Compagnietheater in Amsterdam ontvangt de winnaar een sculptuur en een geldbedrag van €2.500,-. Insturen is nog mogelijk tot en met 9 januari 2017.

De Harland Awards Romanprijs is de enige bekroning voor de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur in boekvorm binnen de genres fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme. Alle tussen 1 januari 2016 en 31 december 2016 gepubliceerde Nederlandstalige boeken met een fantastisch element, komen in aanmerking voor de prijs. Insturen kan tot en met 9 januari (datum poststempel). Inmiddels zijn meer dan dertig boeken binnen.

De jury van de Harland Awards Romanprijs bestaat uit onder anderen Eva Koreman (DJ van 3FM), Roderick Nieuwenhuis (journalist bij NRC), Marijn van der Jagt (journalist bij Vrij Nederland) en Dave Cobben (hoofdredacteur van FantasyWereld).

De romanprijs wordt voor de tweede keer uitgereikt. Voor de 2015 editie werden 41 romans ingezonden. Vijf boeken kwamen op de shortlist, Auke Hulst won met het boek Slaap zacht, Johnny Idaho, een dystopische sciencefictionroman uitgegeven door uitgeverij Ambo/Anthos.

De Harland Awards zijn een initiatief van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. Naast de romanprijs worden ook de Harland Awards voor Verhalen en de Hebban Fantasy Publieksprijs (i.s.m. boekencommunity Hebban) uitgereikt tijdens de Dag van het Fantastische Boek. Schrijvers en lezers kunnen op dit literair festival genieten van optredens van bekende en onbekende auteurs, workshops en gesprekspanels. Daarnaast zijn er tal van netwerkmogelijkheden. De feestelijke uitreiking van de Harland Awards en de Hebban Fantasy Publieksprijs vormt de grote finale van de Dag van het Fantastische Boek.

Reacties op: Jury bekend Harland Awards romanprijs 2016

Jouw mening: