Op 27 januari was de 43e boekenbeurs van de Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch, een jaarlijks terugkerend evenement ter ondersteuning van een goed doel. Dit jaar was de opbrengst voor onderwijsprojecten in hulpbehoevende gebieden, zoals een schoolproject voor meisjes in Myanmar. Met de hulp van de Berlicumse Stichting World Child Care wordt er gewerkt aan een nieuw onderkomen voor deze meisjes met eigen woonkamer, keukens, studieruimte en slaapzalen. De boekenbeurs wil deze stichting helpen met het realiseren van deze plannen. In deze gastblog van forumlid Angela lopen we een dagje mee met dit mooie evenement.


Gastblog: Bookaholic doet vrijwilligerswerk op boekenbeurs

Van woensdag tot en met vrijdag wordt alles opgebouwd in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. In totaal worden er maar liefst 100.000 boeken keurig verdeeld over rubrieken zoals: Nederlandse Taal- en letterkunde, romans, Wetenschap, Kunst, Kinderboeken, Strips en ga zo maar door. Ook voor fantasyliefhebbers zijn er meer dan genoeg mooie boeken te vinden en zelfs platen en cd’s hebben hun plekje op de beurs.

Op vrijdagavond om 19.00 uur wordt de beurs voor drie uur geopend en is er letterlijk een stormloop van bezoekers, bepakt met boodschappentassen, die allemaal proberen de mooiste boeken te bemachtigen. Vrijwilligers zijn constant boeken aan het bijvullen op de kraampjes, zodat er ook voor latere bezoekers nog interessante boeken staan. De rest van het weekend blijft het druk. Wat leuk is om te weten, is dat de prijzen variëren per dag. Op vrijdagavond zijn de boeken het duurst, dan kost een hardcover €2.50, een paperback €2.00 en een pocket €0.50. Op zaterdag zijn de prijzen €2.00, €1.50 en €0.50. En op zondag zijn de prijzen €3.00 de kilo. Geen geld natuurlijk!

Ik doe nu al een paar jaar vrijwilligerswerk bij deze boekenbeurs, waarbij ik me vaak heb ontfermd over de Engelse boeken. En ieder jaar jaar neem ik me voor zelf niet al te veel boeken te kopen, aangezien er thuis nog wel het een en ander ligt wat gelezen moet worden. Zoals jullie begrijpen wil dit niet altijd lukken en vooral met deze prijzen is het moeilijk om een boek te laten liggen dat er interessant uit ziet. Met mijn aankopen van dit jaar ga ik jullie niet vervelen (wederom meer dan gepland), maar het is voor een goed doel denken we dan maar. Je kunt deze stichting ook ondersteunen door je boeken in te leveren bij de kringloopwinkels van de Vincentius vereniging. Meer informatie over dit evenement is te lezen op de officiële pagina.

Tot zover mijn verslagje van de Boekenbeurs van de Vincentiusvereniging. Misschien zie ik jullie volgend jaar voor de 44ste  editie in ’s-Hertogenbosch? Hou de evenementenpagina van FantasyWereld in de gaten voor alle boekenbeurzen in Nederland.
Reacties op: Gastblog: Bookaholic doet vrijwilligerswerk op boekenbeurs

Jouw mening: