Anaïd Haen is de organisator van Fantastels, een jaarlijkse schrijfwedstrijd voor fantasy-, sciencefiction- en horrorverhalen. Op verzoek van Fantasy Wereld zal ze enkele blogs schrijven over de gevoelens die ze heeft tijdens het organiseren van Fantastels en hoe dit organiseren verloopt.


Gastblog: Fantastels, de spanning stijgt

spanningstijgt
Als organisator van Fantastels vind ik mijn positie altijd een beetje vreemd. De wedstrijd draait om verhalen waar ik zelf nooit een letter van te lezen krijg, tenzij ze ergens worden gepubliceerd.

Daarnaast heb ik het druk met de wedstrijd op het moment dat de rest van het team op zijn lauweren rust, met uitzondering van Kasper Kombrink die de site ook dit jaar weer update en test. En als de jury druk is, hoef ik helemaal niets te doen. Ik overweeg dit jaar dan ook eens mee te doen aan Nanowrimo, gewoon omdat ik in november in een gat dreig te vallen na de drukte van oktober.

Want oktober wordt druk voor mij. Meermaals per dag inloggen, gegevens controleren, deelnemers na hun betaling autoriseren zodat ze kunnen uploaden, vragen beantwoorden, contact met de notaris onderhouden of onze aantallen overeenkomen en ga zo maar door.

Net als ieder jaar merk ik dat september al een kriebelmaand is. Zeker nu Fantastels het derde jaar in gaat. Ontvangen we net zoveel als of misschien meer verhalen dan vorig jaar? Hoeveel nieuwe deelnemers mogen we verwelkomen? Hoeveel oudgedienden beviel de wedstrijd zo goed dat ze nog eens meedoen? Berichten dat mensen aan het schrijven zijn, op fora en op Twitter, voeren de spanning bij mij op. En ik geniet ervan. Ik werk de site bij, ik stuur persberichten naar allerlei media in de hoop dat Fantastels nog meer bekendheid krijgt en ik houd mijn adem in.

Eind oktober weet ik het, net als ieder ander. Daarna kan ik een poosje onderuit zakken tot begin maart, als ik de voorbereidingen voor de prijsuitreiking moet treffen.

Anaïd Haen
www.fantastels.nl

Lees het tweede gastblog!
Reacties op: Gastblog: Fantastels, de spanning stijgt