9-12 juni: sci-fi festival UBIK: Futurosity in Rotterdam

Laat ons weten naar welke evenementen je gaat en wat je ervan vond!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dave
Draak
Draak
Berichten: 5084
Lid geworden op: 28 mar 2011, 20:32
Contacteer:

9-12 juni: sci-fi festival UBIK: Futurosity in Rotterdam

Bericht door Dave »

9-12 juni: sci-fi festival UBIK: Futurosity in Rotterdam

Het festival vindt plaats in WORM, #Wunderbar en UBIK tussen 9 en 12 juni. Aan bod komen ondermeer vertoningen van films en series naar verhalen van de grote science fiction schrijver en toekomstdenker Phillip K. Dick; door toekomstvisioenen geïnspireerde literaire en poetische vertellingen van Rotterdamse schrijvers en dichters; futuristische bals dansantes; science fiction themaparties en gespecialiseerde lezingen en presentaties.

UBIK: Futurosity is een science fiction festival rond de functie, toekomst, rol en lol van het ondenkbare en onvoorstelbare. WORM besteedde eerder al aandacht aan de toekomst met een festival rond Afrofuturisme; nu is het tijd voor scifi en dan met name Bizarro. Dit lecturaal subgenre noemt zich 'the cultsection in the regular videostore'. Maatschappijkritiek wordt in de bizarro achteloos en speels vermengd met smakeloosheid en experimenten in vorm en inhoud; simpele ideeën worden op een radicale manier uitgewerkt. UBIK: Futurosity Festival is een optocht van voorbeelden uit binnen en buitenland waarin we kunnen proeven van het ondenkbare en onmogelijke en waarin we kunnen fantaseren over een toekomst zonder beperking van vorm en inhoud.

Tijdens het festival staan onder andere op het programma:
•de Amerikaanse Bizarro-schrijver Kevin L. Donihe (Night of the Living Assholes, Ocean of Lard, Space Walrus)
•de Belgische schrijver Joost Vandecasteele (Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij, Mijn Amerika)
•een speciale openingsspeech van Michel Houellebecq-vertaler/essayist Martin de Haan
•De legendarische band Matmos (USA), waarvan het laatste album volledig uit wasmachinegeluiden bestaat

Verder, in samenwerking met het New-Yorkse Philip K. Dick festival, een uitgebreid aanbod van films gebaseerd op verhalen van scifi cult-schrijver Philip K. Dick (die geheel toevallig een boek heeft geschreven getiteld UBIK), is The Performance Bar van Florian Borstlap en Daniel van den Broeke geopend met onvergetelijke performances en is er een in de SLASH GALLERY een tentoonstelling met het werk van Boris van Berkum / Hauke Vagt. De laatste is tevens de vormgever van de UBIK: Futurosity poster.
Gebruikersavatar
Dave
Draak
Draak
Berichten: 5084
Lid geworden op: 28 mar 2011, 20:32
Contacteer:

Re: 9-12 juni: sci-fi festival UBIK: Futurosity in Rotterdam

Bericht door Dave »

Wil jij hier bij zijn? Doe dan mee aan onze winactie. Wij mogen van de organisatie namelijk 2x 2 kaartjes weggeven. Om mee te doen vul je op de Winactie pagina je gegevens in, simpeler kunnen we het niet maken! Deze winactie duurt nog tot en met vrijdag 3 juni.
Plaats reactie