FantasyWereld Leesboek #6: Het Bloed van de Elfen

Meer dan vijfhonderd jaar leven mensen, dwergen, gnomen, halflingen en elfen in vrede. Totdat het met de betrekkelijke rust opeens gedaan is: dwergen beginnen hun soortgenoten te vermoorden, terwijl de elfen hun wapens opnemen tegen elkaar én de mensen.
Gebruikersavatar
Dave
Draak
Draak
Berichten: 5084
Lid geworden op: 28 mar 2011, 20:32
Contacteer:

FantasyWereld Leesboek #6: Het Bloed van de Elfen

Bericht door Dave »


achterflap schreef:Meer dan vijfhonderd jaar leven mensen, dwergen, gnomen, halflingen en elfen in vrede. Totdat het met de betrekkelijke rust opeens gedaan is: dwergen beginnen hun soortgenoten te vermoorden, terwijl de elfen hun wapens opnemen tegen elkaar én de mensen.

Maar te midden van alle beroering wordt een kind geboren: Ciri, de kleindochter van koningin Calanthe, de Leeuwin van Cintra. Tot grote vreugde van de Heksers, die naar deze gebeurtenis hebben uitgezien. Zij is namelijk de Vlam, het kind van de profetie dat de wereld voorgoed zal veranderen, ten goede of ten kwade. Het is aan Geralt, de Hekser van Rivia, om Ciri te beschermen en iemand te vinden die haar kan helpen zich haar bijzondere gaven eigen te maken en, vooral, te beheersen.
Over de schrijver:
Andrzej Sapkowski is een Pools fantasyschrijver die met zijn Hekser-serie internationaal doorbrak. Hij schreef korte verhalen over de Hekser Geralt de Riva, die eerder in twee bundels door Mistral werden uitgegeven. (Recensie van Het Zwaard van het Lot en De Laatste Wens)

De rechten van de schrijver zijn nu echter in handen van Luiting Fantasy, die deze korte verhalen uitbracht in 1 bundel. Nu vertalen ze ook zijn romantrilogie over Gertalt. Het Bloed van de Elfen is het eerste deel van de trilogie. In eigen land is er al een tv-serie en film van verschenen, internationaal werden de videospellen die op The Witcher zijn gebaseerd erg positief ontvangen.
Plaats reactie