FantasyWereld Leesboek #3: Het koningscomplot

Geen kwade geesten die verslagen moeten worden, geen weeskind met een bijzondere gave. Twee gewone mannen op de verkeerde plek, op het verkeerde tijdstip. Hoewel, gewoon...?
Gesloten
Gebruikersavatar
Dave
Draak
Draak
Berichten: 5084
Lid geworden op: 28 mar 2011, 20:32
Contacteer:

FantasyWereld Leesboek #3: Het koningscomplot

Bericht door Dave »

We zijn nog niet zover om te beginnen, maar desondanks maak ik alvast even het forum alvast aan. We gaan deze derde ronde namelijk Het Koningscomplot lezen, van Michael J. Sullivan. Dit is het eerste deel van De Openbaringen van Riyria, dat zes delen bevat. De eerste twee delen zijn al uitgegeven in Nederland en dit jaar staan er nog twee delen op de planning bij uitgever Luitingh Fantasy.

Michael J. Sullivan publiceerde de eerste zes delen op eigen houtje. Zijn boeken verkochten bijzonder goed en kregen hele positieve recensies, waarna hij een contract bij een grote uitgever kreeg. Daarna verliep alles in sneltreinvaart en is hij nu een van de succesvolste fantasyschrijvers van het moment.

-------------------------------------
Afbeelding

Geen kwade geesten die verslagen moeten worden, geen weeskind met een bijzondere gave. Twee gewone mannen op de verkeerde plek, op het verkeerde tijdstip. Hoewel, gewoon...? De aartsschelmen Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater verdienen namelijk een aardige duit met het uitvoeren van gevaarlijke opdrachten, voor iedereen die zich hun diensten kan veroorloven. Zullen ze een feilloze manier weten te vinden om zich uit de nesten te werken als ze onder valse voorwendselen betrokken raken bij een samenzwering om de koning te vermoorden? Of zal het deze keer anders uitpakken? Fataal?

Geheel op eigen kracht wist het aanstormende fantasy-talent Michael J. Sullivan via het internet naam te maken. Inmiddels wedijveren uitgevers wereldwijd in het binnenhalen van de vertaalrechten van zijn veelgeprezen Openbaringen van Riyria. Centraal in deze verhalen staat het weergaloze roversduo Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater; onweerstaanbare dieven die in ruil voor een flinke zak goud elke klus aannemen.
Gebruikersavatar
angela
Minotaurus
Minotaurus
Berichten: 1501
Lid geworden op: 06 mei 2012, 15:31

Re: FantasyWereld Leesboek #3: Het koningscomplot

Bericht door angela »

Dat lijkt me wel iets!
Gebruikersavatar
Dave
Draak
Draak
Berichten: 5084
Lid geworden op: 28 mar 2011, 20:32
Contacteer:

Re: FantasyWereld Leesboek #3: Het koningscomplot

Bericht door Dave »

Mooi! Inschrijven kun je doen in dit topic:

http://www.fantasywereld.nl/forum/viewt ... f=19&t=381

In dit forum gaan we pas van start als de leesronde daadwerkelijk begint ;)

(ik doe hem daarom nog even op slot...)
Gesloten