Trailer van nieuwe Dune film is uitgekomen!

0
116

Het is zover! De nieuwe DUNE film van regisseur Denis Villeneuve staat ondanks de moeilijkheden rondom corona nog steeds gepland voor december dit jaar en vandaag werd de eerste trailer online gezet. Met hoofdrollen voor Josh Brolin, Zendaya, Javier Bardem, Dave Bautista, Timothee Chalamet, Oscar Isaac en Jason Momoa heeft de film een indrukwekkende casting. Daarnaast wordt de muziek geomponeerd door niemand minder dan David Zimmer.

De film is uiteraard gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Herbert. Een eerdere film door regisseur David Lynch (1984) werd helaas financieel geen succes, dus hopelijk lukt het dit keer wel, zodat ook vervolgverhalen kunnen worden verfilmd! Dit keer is het verhaal van het boek ook in tweeën geknipt en deze film zal dus de eerste helft van het boek beslaan. Een vervolg zal er dus zeker nog moeten komen om het verhaal af te ronden. Overigens is wel al bekend dat op HBO Max een prequelserie gemaakt zal worden genaamd Dune: The Sisterhood.

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie