Nieuwe trailer voor aankomende film van Artemis Fowl

0
117

Nadat het eerder was uitgesteld (oorspronkelijk zou de film al vorig jaar uitgekomen moeten zijn), lijkt er nu dan toch schot in de zaak te komen. De filmversie van Artemis Fowl, gebaseerd op de populaire boeken van Eoin Colfer, staat nu gepland voor 27 mei en heeft vandaag de tweede trailer uitgebracht.

De hoofdpersoon, Artemis Fowl, is in het eerste boek een wonderkind en ondanks zijn jonge leeftijd een meedogenloze crimineel. Hij wordt gedreven door het willen herwinnen van het oude fortuin van zijn familie. De verhalen van de boeken spelen zich af in een wereld die deels gebaseerd is op de echte wereld, maar die ook bewoond wordt door fantasiewezens zoals dwergen, elfen en centauren. Deze fantasiewezens leven in een eigen onderaardse wereld, los van de menselijke.

Artemis Fowl wordt gespeeld door Ferdia Shaw. Hij komt in aanraking met de elf Holly Short, gespeeld door Lara McDonnell en Commander Root, gespeeld door Judi Dench. Andere rollen zijn voor onder andere Colin Farrell, Tamara Smart, Nonzo Anozie en Josh Gad.

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie