FilmsFilmnieuwsMyst komt terug als film en tv-serie

Myst komt terug als film en tv-serie

-

Het eens zo populaire ‘point & click’ adventurespel Myst krijgt een nieuw leven! In het pc-spel uit 1993 werd je als speler in een onbevolkt eiland achtergelaten om langzaam te achterhalen wat er zich had afgespeeld. Via verschillende bladzijden kon je jezelf teleporteren naar andere werelden, en kwam je via complexe puzzels langzaam meer te weten over het mysterieuze eiland. In de vele vervolgdelen en zelfs een online multiplayer spel werd de wereld en de verhaallijn enorm uitgediept, er kwamen zelfs boeken bij die nog meer achtergrond gaven aan de geschiedenis van Myst. Hierdoor is er een rijke bron aan materiaal ontstaan om in te duiken.

Nu komt dan ook het nieuws dat bedenkers van de Myst-verhaallijn en spellen (de broers Rand en Ryan Miller) meewerken aan een compleet nieuw filmuniversum, inclusief een afgeleide tv-serie. Village Roadshow heeft de rechten opgekocht om hieraan te werken. Het grappige is dat de deel ‘scripted and unscripted’ content omvat, dus wellicht komt er zelfs een Myst realityshow, waarin spelers zelf op een onbewoond eiland worden gedropt om puzzels op te lossen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Er worden de laatste tijd steeds meer (spel)franchises opgepikt door Hollywood om grootschalige projecten mee op te starten, zo was recentelijk nog in het nieuws dat er een tv-serie rondom Magic: the Gathering op Netfix kwam, gemaakt door de Russo broers.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties