FilmsFilmnieuwsDisney koopt FOX en daarmee rechten op veel strippersonages!

Disney koopt FOX en daarmee rechten op veel strippersonages!

-

Met een bedrag van maar liefst 52,4 miljard dollar heeft Disney veel van de divisies van FOX overgekocht. Denk daarbij aan het filmproductiebedrijf 20th Century Fox, maar ook vele sportkanalen en kanalen als National Geographic. Bovendien krijgt Disney hiermee ook 60 procent van de aandelen in streamingdienst Hulu.

Dit betekent ook dat de rechten van strippersonages als The Fantastic Four, Deadpool en vooral de X-Men weer in handen komen van Disney (en dus Marvel). Het wordt heel interessant om te zien wat dat betekent voor de geplande films in het huidige Marvel Universum en of daar wellicht ruimte kan worden gemaakt voor al deze nieuwe personages. Een andere reden van Disney voor de koop is hun plan om een eigen streamingdienst op te zetten, zoals Netflix. Als ze de titels van Disney en Fox van andere streamingplatforms halen ten gunste van hun eigen nog op te zetten platform hebben ze meteen een indrukwekkende catalogus.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties