Blade Runner anime-short in aantocht

0
86

Jawel, je leest het goed. Naast het feit dat het vervolg op de klassieke sci-fi film Blade Runner al bijna in de bioscoop te zien is (begin oktober dit jaar), komt er ook een anime-versie aan. En niet zomaar een, maar een die geregisseerd wordt door Shinichiro Watanabe, bekend van de series Cowboy Bebop en Samurai Champloo. Aangezien Watanabe Blade Runner noemt als de grootste inspiratiebron in zijn carrière in de industrie, is hij de perfecte persoon voor het regisseren van deze korte tekenfilm.

Deze korte film is de tweede in een serie van drie die werken als inleiding op Blade Runner 2049. De eerste film, 2036: Nexus Dawn, werd geregisseerd door Luke Scott, zoon van Blade Runner-regisseur Ridley Scott, en heeft Jared Leto in de hoofdrol. Deze tweede film is getiteld Blade Runner Black Out 2022. Het speelt zich een paar jaar na de eerste film af ten tijde van een stroomstoring. Watanabe zegt met de tekenfilmversie geen parodie of imitatie te willen creëren, maar dat hij wel dicht bij de stijl van het origineel wil blijven. Hieronder is een korte teaser te zien met daarin conceptart en testanimaties. De video is jammer genoeg wel volledig in het Japans, zonder ondertiteling.

Susanne is van jongs af aan gefascineerd door fantasy. Het begon met Harry Potter en ging al snel verder met Tolkien, Terry Brooks, Robin Hobb en nog vele anderen. Ook games en films heeft ze het liefst binnen het fantasy-genre.

Geef een reactie