Baelin’s Route van Viva La Dirt League is verschenen op Youtube

0
109

De drie heren van Viva La Dirt League plaatsen met regelmaat nieuwe sketches op hun Youtube kanaal over de inwoners van Honeywood, een fictief stadje dat zo uit een (MMO)RPG zou kunnen komen. Met hun reeks Epic NPC Man nemen ze via grappige filmpjes cliche’s uit videospellen als Skyrim of The Witcher op de hak met personages als Greg de knoflookverkoper, Bodger de smid en Baradun de tovenaar als zogenaamde NPC’s (non playable characters) die zich vaak bewust zijn van hun eigen geprogrammeerde onvolkomenheden.

Een van de terugkerende personages is de visser Baelin. Een ietwat sullig personage met slechts 1 regel dialoog: “Good morning, nice fday for fishing, ain’t it?”. Door middel van een grootschalige crowdfunding verzamelden ze bijna €400.000 om eens een langere film in deze wereld te maken. En het resultaat is nu veschenen! Een film met prachtige visual effects, kostuums en mooie landschappen (want ze komen uit Nieuw-Zeeland en daar is het altijd prachtig) van meer dan een half uur.

Mocht je eens wat meer van ze willen zien, ga dan zeker naar hun Youtube kanaal en klik op de afspeellijst van Epic NPC Man. Ik beloof je dat je heel wat tijd kwijt zult zien met het bekijken van hilarische filmpjes!

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie