FilmsFilmachtergrondSuperheldenfilms in de tweede helft 2018

Superheldenfilms in de tweede helft 2018

-

We hebben al heel wat stripverfilmingen mogen aanschouwen dit jaar, waarbij vooral Marvel enorm scoorde met de grote successen van Black Panther en Avengers: Infinity War. Deadpool (ook uit de koker van Marvel Comics, maar onderdeel van filmstudio FOX) had ook een zeer succesvol vervolgdeel dit jaar. En nu ook The Incredibles 2 is verschenen is het interessant om eens te zien wat er nog allemaal op ons afkomt in de tweede helft van het jaar. Zullen we bijvoorbeeld nog wat van DC gaan horen, na de teleurstellende verkopen van Justice League vorig jaar?

Superhelden films die nog gaan verschijnen in 2018

Ant-Man and the Wasp: De eerstvolgende film is wederom eentje uit het MCU (Marvel Cinematic Universe). Ant-Man and the Wasp speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War op en laat zien hoe Scott Lang (gespeeld door Paul Rudd) de draad probeert op te pakken na alles wat er zich heeft afgespeeld. Hij wil zich focussen op zijn gezin, maar dat wordt moeilijker als Hope van Dyne (Evangeline Lilly) en Hank Pym (Michael Douglas) een nieuwe missie voor hem hebben, waarbij Scott moet samenwerken met Dyne als The Wasp. Vanaf 18 juli in de bioscoop.

 

Venom: Nu Spider-Man door Sony is afgestaan aan Marvel voor hun films, moet Sony het doen met andere personages in de wereld van Spider-Men. Zo werden eerder al films over Morbius en Silver and Black aangekondigd. Een andere film is Venom, een personage die door veel stripfans wordt gezien als een van de favoriete antihelden. Hoofdpersoon is Tom Hardy, die Eddie Brock speelt, een journalist die door een symbiot uit de ruimte kan veranderen in Venom. Verwacht wat meer gewelddadigheid dan anders in Marvelfilms, want net als Deadpool wordt deze film R-rated. Venom zal 4 oktober verschijnen.

 

Spider-Man: Into the Spider-Verse: Na The Incredibles 2 komt er nog een tweede superhelden animatiefilm. Het script komt van de hand van Phil Lord en Chris Miller, die ook de Lego Movie en Clouy with a chance of meatballs hebben gemaakt. In de film gaan we de multiverse in, wat betekend dat we verschillende versies van Spider-Man terug zullen zien. Hoofdpersoon in deze film is Miles Morales (ingesproken door Shameik Moore), die door Peter Parker wordt getraind.  De film verschijnt midden december in de bioscoop.

 

Aquaman: De eerste en enige film die zich in de DC Universe zal afspelen is Aquaman, met Jason Momoa als de gelijknamige superheld. In Justice League kwamen we al iets meer over hem te weten, maar nu mag hij . Inmiddels is er al iets meer bekend wat het verhaal zal zijn, zo schijnt de oceaan verdeeld te zijn in zeven koninkrijken die op het punt staan een grote oorlog te ontketenen tegen elkaar. Aan Aquaman de taak voor vrede te zorgen, terwijl hjj bovendien wordt tegengewerkt door de Black Manta. Deze film zal ook in december verschijnen.

 

Na de laatste X-Men film, Apocalypse, die helaas een beetje tegenviel, was het wachten op nieuwe films uit het X-men universum door FOX Studios. Er waren er twee gepland voor 2018, maar beide zijn wegens oponthoud naar 2019 geschoven. Zo krijgt de continuering van de tijdlijn van de X-Men reboot na First Class, Days of Future Past en Apocalypse vorm in Dark Phoenix. Deze film zal zich uiteraard focussen op de verhaallijn van Jean Grey (in de laatste film gespeeld door Sophie Turner). Daarnaast is er nog een meer horror-achtige film gepland, los van deze verhaallijn, met The New Mutants.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties