FilmsFilmachtergrondSeries en Films op streamingkanalen in mei 2021

Series en Films op streamingkanalen in mei 2021

-

Mei komt al gauw om de hoek kijken en daarbij echt een hele hoop toffe nieuwe films en series. Wat te denken van een nieuwe zombie horrorfilm van Zack Snyder, de Star Wars animatieserie The Bad Batch of de X-Men film The New Mutants! Lees snel verder voor een complete lijst in onze genres!

Netflix

Op Netflix komt vanaf 7 mei een nieuwe superheldenserie genaamd Jupiter’s Legacy. Dit gaat over een nieuwe generatie superhelden die worstelen met de verwachtingen van de wereld en hun ouders. Ook Ragnarok, een mysterieuze serie gebaseerd op de Noorse mythologie gaan in mei van start. Een andere nieuwe serie is Eden, een animatieserie over robots die opeens een mensenmeisje vinden. Ze weten niet goed wat ze met haar aan moeten. En dan zijn er nog wat series die wekelijks doorlopen met nieuwe afleveringen of nieuwe seizoenen krijgen, zoals Supergirl (seizoen 6), Lucifer (seizoen 5), Jurassic World: Camp Cretaceous (seizoen 3) en Castlevania (seizoen 4).

Army of the Dead

Qua films is de Chinese Super Me interessant, over ene Sang Yu die op een dag ontdekt hij dat hij een superkracht bezit: zijn dromen werkelijkheid te laten worden. Dan is er nog de zombie horror film van Zack Snyder met o.a. Dave Bautista genaamd Army of the Dead. Verder nog wat toffe films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind, de sciencefictionfilm Oxygène en Indiana Jones and the Last Crusade.

Disney+

Op Disney+ komt Star Wars: The Bad Batch. Deze animatieserie speelt zich af net na de gebeurtenissen uit de film Star Wars: Revenge of the Sith en volgt de avonturen van een groepje experimentele kloonsoldaten die elk over een uniek talent beschikken en een nieuw levensdoel proberen te vinden na Order 66. Een andere animatieserie is M.O.D.O.K., dat draait om deze gelijknamige superschurk uit de stal van Marvel. En ook seizoenen 1 en 2 van War of the Worlds komt op Disney+. En de al wat oudere serie Angel (seizoen 1 t/m 5) zal in mei te zien zijn.

Qua films is de horrorfilm met mutanten uit het X-Men universum The New Mutants te bezichtigen. De film kende een gekke geschiedenis met veel uitstel, maar eindelijk is hij dan te bekijken op Disney+! Ook Cruella, een real life verfilming van deze schurk uit 101 Dalmatiërs komt op Disney+, maar daar moet je weer iets voor bijbetalen (of wachten). Voor een Nederlands tintje zijn ook Dummy de Mummy en Koning van Katoren vanaf mei te bekijken.

Amazon Prime

Op Amazon Prime zijn ook enkele toffe films die online komen (hoewel niet nieuw). Zo zullen daar I Am Legend met Will Smith, de horrorfilms The Conjuring en Antebellum en de live action verfilming van Pinocchio te zien zijn.

Apple TV+

Tsja, nu ik dit artikel heb hernoemd kan ik deze streamingservice net zo goed meenemen (benieuwd of iemand hier dit heeft? Laat het vooral weten). In mei komt daar de serie Mythic Quest online. Maak kennis met het team achter de grootste multiplayergame aller tijden. Hoewel ze fantasiewerelden ontwikkelen, helden ontwerpen en legendes bedenken, worden de zwaarste veldslagen niet in het spel gevoerd, maar op kantoor. 

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

 1. Voorlopig alleen Netflix hier, maar ik kijk af en toe met een schuin oog naar Disney+ of dat interessant genoeg begint te worden. Hoewel ik lang niet alles goed vind op Netflix, vind ik het aanbod groot genoeg. Ook best wel veel sf en fantasy. Die film Army of the Dead ga ik zeker kijken, na Love and Monsters. Qua series zit ik nu in Lupin na eerder Dirk Gently te hebben afgerond.

  Ik heb zelf ook nog Film1, wie heeft dat nog 😉 Ik heb al een decoder sinds de jaren 80 toen het nog Filmnet heette, daarna werd het Canal+ Ik moet wel bekennen dat ik voornamelijk nog abonnee ben omdat ik geen moeite doe om het op te zeggen. De gloriedagen van Filmnet zijn allang voorbij, toen ook nog de Veronica Meimaand Filmmaand een fenomeen was.

 2. Film1, ik dacht dat dat ondertussen niet meer bestond! Is dat nog steeds met een vast programma aan films die afgedraaid worden?

  Ik ben zelf best enthousiast over mijn Amazon prime abonnement, een mooie catalogus en mooie nieuwe eigen producties. Wachten is natuurlijk op de aankomende Lord of the Rings serie!

 3. Film1 heeft 4 voorgeprogrammeerde tv kanalen en 1 on-demand kanaal op tv of via de app. Op zich allemaal prima, alleen is de concurrentie met andere aanbieders inmiddels behoorlijk, die vervolgens ook nog eens content weghalen omdat ze die films op hun eigen streaming kanalen willen aanbieden. Maar op Film1 kom je wel eens minder bekende films tegen die je anders over het hoofd gezien zou hebben.

  In tegenstelling tot de fantasy- en sf boeken in dit land lijken de televisie series momenteel wel booming business. Behalve LotR zijn er volgens mij ook voorbereidingen voor series gebaseerd op boeken van Robert Jordan, Cixin Liu en Isaac Asimov.

  Ik zie dat er inmiddels een poging is gedaan om de boeken van Terry Pratchett (Discworld) om te zetten naar een tv series, maar de 1-ster beoordelingen vliegen je om te oren…

  • Het is inderdaad niet altijd even goed wat er gemaakt wordt, maar inderdaad: (fantasy/scifi)boeken als bron voor films en series lijken een vlucht te nemen. Het handige is dat je al een bepaalde basisgroep hebt die je vast wel kunt laten kijken..Ik kijk zelf erg uit naar die Wheel of Time serie, maar vond de tv-series van Wetten van Magie van Goodkind en Shannara van Brooks niet fantastisch.

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties