Na de spectaculaire finale van de Infinity Saga van Marvel in End Game en het succes van de DC standalone film Joker maken de filmstudios van Marvel en DC zich weer op om door te gaan met hun kaskrakers. En zo af en toe durven ook andere studios zich in het superheldenterrein te wagen, zoals afgelopen jaar het geval was met Hellboy en Glass. We zetten de aankomende superheldenfilms van het komende half jaar voor jou op een rijtje:

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of Harley Quinn) | 7 februari

De Suicide Squad films werd redelijk slecht ontvangen, maar het personage van Harley Quinn (gespeeld door Margot Robbie) was een van de elementen die er positief uitsprongen. Niet gek dus dat zij nu een eigen film krijgt, hoewel ze daarvoor wel steun krijgt van andere vrouwelijke DC personages als Black Canary (gespeeld door Jurnee Smollett-Bell) en Huntress (gespeeld door Mary Elizabeth Winstead. Zij nemen het in deze film op tegen Black Mask, gespeeld door Ewan McGregor.

Bloodshot | 13 maart

Bloodshot is een held uit de stal van Valiant Comics, een wat onbekendere stripuitgever. Deze strip draait om Ray Garrison, een soldaat die in een gevecht gedood werd. Het bedrijf Rising Spirit Technologies wekte hem weer tot leven met behulp van zeer geavanceerde nanotechnologie. Zo wordt hij Bloodshot, een superheld dat door miniscule nanobeestjes enorm sterk is en bovendien razendsnel geneest. Het bedrijf speelt echter ook met zijn geheugen en herinneringen om hem opdrachten te laten uitvoeren… Bloodshot zal worden gespeeld door Vin Diesel.

The New Mutants | 3 april

Naast de verhaallijn van de X-Men die ze hadden opgebouwd, had FOX ook plannen om standalone films te maken rondom verhalen van onbekendere X-Men. The New Mutants is er één van en volgt vijf mutanten (Magic, Wolfsbane, Cannonball, Sunspot en Mirage) die in een geheime onderzoekslocatie hun krachten ontdekken. Na de overname van FOX door Disney werd deze film lang uitgesteld, maar in april zal hij dan toch eindelijk te zien zijn. Deze film zal een horrorfilm worden. Onderstaande trailer is recent uitgekomen:

Black Widow | 1 mei

In Black Widow, met wederom Scarlett Johansson als de spion Natasha Romanoff, aka Black Widow, gaan we te weten komen wat Black Widow allemaal uitspookte in de periode tussen Civil War en Infinity War. Zo zal ze tijdens haar vlucht een van de andere Black Widows ontmoeten. Met deze Yelena Belova (gespeeld door Florence Pugh) beleeft ze een nieuw avontuur in het Marvel Cinematic Universe met personages als de Red Guardian (David Harbour), Iron Maiden (Rachel Weisz) en uiteraard de bad-guy Taskmaster!

Wonder Woman 1984 | 5 juni

Wonder Woman werd door de fans zeer positief onthaald (anders dan de Batman v Superman en Justice League films), dus het is geen verrassing dat ze de tweede Wonder Woman weer geheel op zichzelf laten staan. Gal Gadot speelt opnieuw het titelpersonage en dit keer speelt de film zich af in (hoe raad het) 1984. In onderstaande trailer zien we, naast de terugkeer van Chris Pine als Steve Trevor, tevens de vijanden van Wonder Woman in dit tweede deel: Max Lord (gespeeld door Pedro Pascal) en The Cheetah (gespeeld door Kristen Wiig).


Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie