EvenementenSfeerverslagenSuccesvolle wintereditie van Heroes Dutch Comic Con 2018

Succesvolle wintereditie van Heroes Dutch Comic Con 2018

-

Al maanden keken we uit naar de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con en werden we nieuwsgierig gemaakt naar de vele bekende gasten die dit jaar zouden komen. Afgelopen weekend (24 en 25 november) was het eindelijk zo ver en bracht ook FantasyWereld een bezoekje aan de Jaarbeurs in Utrecht.

Uitverkocht

Na het recordaantal bezoekers dat de voorjaarseditie van Dutch Comic Con (DCC) in april al bereikte, blijkt wel uit de bezoekerscijfers dat ook deze wintereditie weer erg succesvol was. De zaterdag was volledig uitverkocht en ook op de zondag was het behoorlijk druk. En dat was natuurlijk niet voor niets, want de organisatie van DCC had ook deze keer weer een selectie erg interessante gasten uitgenodigd.

OUAT, GoT en Stranger Things

Eén van de grootste namen op het programma was natuurlijk Jennifer Morrison (Emma Swan uit Once Upon A Time), maar helaas heeft zij geannuleerd omdat ze zelf iets voor HBO mocht regisseren. Jammer, maar begrijpelijk natuurlijk, en gelukkig waren er nog meer dan genoeg andere geweldige acteurs en actrices die handtekeningen kwamen uitdelen en vragen beantwoordden. Zo vond ik het erg interessant om naar de Q&A van Once Upon A Time-actrices Lana Parrilla (Regina Mills/Evil Queen) en Rebecca Mader (Zelena/Wicked Witch of the West) te luisteren, die samen een ongelooflijk leuk duo zijn. We kwamen een paar erg leuke dingen over hen te weten. Zo zou Rebecca wel in Game of Thrones willen spelen en Lana in Ozark of American Horror Story. En ook gaf Rebecca toe dat ze heel soms, als ze echt heel boos is, stiekem wel een beetje op haar personage uit Once Upon A Time lijkt…

Lana Parrilla (Regina Mills/Evil Queen) en Rebecca Mader (Zelena/Wicked Witch of the West)

Ook de Q&A’s van Jerome Flynn (Bronn in Game of Thrones) en Gaten Matarazzo (Dustin in Stranger Things) waren erg leuk om naar te luisteren. Helaas waren er wat microfoonproblemen bij Jerome (wat hem wel de kans gaf om zonder dat iemand het hoorde stiekem van alles over het nieuwe seizoen van Game of Thrones te verklappen), maar gelukkig werd dat al snel opgelost. De 16-jarige Gaten was echt een schatje (een Huffelpuf volgens zichzelf) en beantwoordde de vragen van zijn fans met veel plezier. Dit in tegenstelling tot Daniel Gillies (Elijah in The Vampire Diaries en The Originals), die er vandaag niet zo veel zin in leek te hebben. Hij was niet altijd even vriendelijk tegen zijn fans en heeft volgens mij geen enkele vraag serieus beantwoord…

Jerome Flynn (Bronn in Game of Thrones)

Er waren natuurlijk nog veel meer bekende en minder bekende gasten, onder wie Richard Dean Anderson (bekend van o.a. MacGyver en Stargate GS-1) en Charles Martinet (bekend van Super Mario Bros.). Al met al een heel geslaagde line-up, al moet ik zeggen dat de ‘sterren’ dit jaar wel iets minder toegankelijk leken vanwege de drukte. Waar het vorig jaar allemaal nog iets gemoedelijker leek, kon je nu wel merken dat veel van de gasten een strak schema hadden. Maar gelukkig was er alsnog genoeg tijd om leuke vragen te stellen en foto’s te maken tijdens de Q&A’s.

Cosplay en merchandise

Uiteraard had DCC deze winter nog veel meer te bieden dan enkel bekende gasten. Zo werd er weer volop aandacht besteed aan allerlei games en comics, was uitgeverij Zilverspoor aanwezig met een hele delegatie auteurs en werd er weer een Cosplay Contest georganiseerd. Ook waren er weer meer dan genoeg kraampjes met supertoffe merchandise (ik mag mezelf sinds dit weekend de trotse eigenaar van een Porg noemen) en wat ik stiekem ook erg leuk vond, was dat Paul van Loon er ook was met zijn Griezelbus! Uiteraard kon ik het niet laten om één van zijn geweldige Dolfje Weerwolfje-boeken te laten signeren!

Paul van Loon

Succesvolle wintereditie

Al met al is de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con 2018 dus zeker weer geslaagd te noemen. De sfeer was wat mij betreft iets minder gemoedelijk vanwege de enorme drukte, maar je kon merken dat de organisatie daar al wat beter op was ingespeeld doordat de kraampjes wat verder uit elkaar stonden en ook het geluid wat beter was geregeld tijdens de Q&A’s. Wat mij betreft is Heroes Dutch Comic Con in elk geval zeker voor herhaling vatbaar, dus ik kijk alvast uit naar de volgende keer!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Marije Kok
Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties