EvenementenSfeerverslagenSfeerverslag van Comic Con Amsterdam 2017

Sfeerverslag van Comic Con Amsterdam 2017

-

Twee weken geleden, op 2 en 3 september 2017, was Amsterdam Comic Con aan de gang, een conventie compleet gericht op de nerdcultuur in Nederland. Vorig jaar waren niet alle meningen erg positief over deze conventie, heeft de organisatie daar nu verandering in aangebracht? Conventie-experts Joost en Rosanna gingen op de zondag langs om te kijken hoe de conventie was.

Early birds

Wij hadden zelf een early-bird ticket, waardoor we een uur eerder dan de normale openingstijd naar binnen konden gaan. De ingang was gestructureerd ingedeeld, een grote verbetering ten opzichte van vorig jaar. De rij verliep snel en er werd duidelijk aangegeven waar je heen moest met welk ticket. De tassencontrole was alleen wat onlogisch, omdat er alleen maar een korte blik in je tas werd geworpen en de speciale posters die je kon krijgen waren bij een stand die niet goed aangegeven was. Zo hadden wij de posters gemist die je als early-bird ticket kon krijgen. De aanvangsthal was vrij neutraal, maar wel erg ruim. Dit is zeker handig voor de mensen met grote cosplay die de puntjes nog op de i moesten zetten. Ook waren er programmaboekjes, maar die waren niet up-to-date.

Comic Con

De conventie speelde zich af in twee ruimtes. Aan de linkerkant was er een hal voor de dealerroom, aan de rechterkant was er plek voor etensgelegenheden, de main stage en nog andere activiteiten zoals gaming, workshops en een worstelring. De dealerroom was meer divers dan vorig jaar. Er was voor iedereen wel wat te vinden en de prijzen waren goed te doen. De ruimte tussen de dealers en de signeertafels met beroemdheden was ook iets ruimer, een kritiekpunt wat vorig jaar vaak werd genoemd door conventiebezoekers.

Er waren iets minder activiteiten dan vorig jaar (de Netflixstand is ingewisseld door een fotomoment van de kamer uit The Big Bang Theory en een VR-ervaring van de film It), maar er waren wel meer cosplaygroepen te vinden. Het was wel jammer dat de comic artist area wat meer aan de zijkant werd geplaatst, deze kunstenaars kregen namelijk niet de aandacht die ze verdienen. Ook was er een karaoke in de dealerroom, maar deze geluidsapparatuur was erg hard. In de hele zaal was de “zang” te horen, wat storend was. Een karaoke is prima, maar had dit bij voorkeur in een aparte en afgesloten ruimte gedaan, of had de geluidsapparatuur zacht gezet.

Comic Con
VR-ervaring van de film It

De rechterhal leek op het eerste ogenblik een grote cateringhal. Er waren veel eettafeltjes en staantafels en verschillende kraampjes met eten. Dit had wel wat kleiner gekund zodat andere activiteiten een groter bereik konden krijgen. De gamingzone was helaas wat in een hoek gepropt, maar was wel van goede kwaliteit. Niet alleen nieuwe consoles en VR waren er te zien, maar je kon ook in een retrogame-kamer zitten of Japanse spelletjes spelen, wat voor de gamers echt een walhalla is! De wrestling area is voor Nederland wel wat unieks in een conventie, maar we betwijfelen of dit echt zo populair is als gedacht.

De workshop area was helaas was niet goed zichtbaar. De main stage voor de Q&A’s met acteurs en de cosplaywedstrijd (die wij niet hebben gezien omdat deze plaatsvond op de zaterdag) had wel verbeterd kunnen worden. Zo was het podium erg klein, gewoonweg te krap voor codplayers die een hele act wilden uitvoeren. De panels waren over het algemeen erg leuk, de presentator wist de Q&A’s in goede banen te leiden en er was genoeg interactie, alleen hadden grote acteurs meer tijd mogen krijgen. Daarbij was de geluidsapparatuur in deze zaal juist te zacht, waardoor alleen de voorste rijen alles konden verstaan.

Over het algemeen hebben we wel genoten van Amsterdam Comic Con. De sfeer zat er goed in, cosplayers liepen vrolijk rond en we hebben (meer dan) genoeg leuke aankopen gedaan in de dealerroom. We waren wel wat vroeg weg, aangezien we door de vroege toegang al snel alles van de conventie hadden gezien. Daarbij had het ook drukker gekund op de conventie, waardoor je ook sneller een weg kon banen door de zalen. Amsterdam Comic Con 2017 is een verbetering ten opzichte van vorig jaar, maar er blijven genoeg verbeterpunten. We kijken in ieder geval toch weer uit naar de editie van volgend jaar!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties