Releaseparty Harry Potter and the Cursed Child

0
116

Velen van jullie zullen het vast al gehoord hebben: Harry Potter and the Cursed Child is vorige week uitgebracht. Het gaat hier niet om een achtste boek, maar om een nieuw deel in de wereld van Harry Potter dat tot nu toe alleen te zien zal zijn als toneelstuk in Londen. Wie niet naar Londen kan om het stuk te zien, kan nu gelukkig wel het script lezen. Donner, de leukste boekwinkel van Rotterdam, organiseerde vorige week een heuse releaseparty voor het boek en FantasyWereld was daarbij! Lees hier ons verslag!

bezemsDonner had flink uitgepakt. De YA-afdeling was helemaal ingericht in Harry Potter-stijl. Er hingen vlaggetjes, je kon ‘afdelingssnoep’ en ‘smekkies in alle smaken’ pakken en de paarse verlichting zorgde voor een passend sfeertje. Veel medewerkers van Donner waren ook verkleed, waarover later meer, en ook veel bezoekers hadden zich uitgedost. Donner had namelijk ook een kostuumwedstrijd georganiseerd waarbij je ontzettend gave prijzen kon winnen, zoals een Harry Potter kleurboek en de geïllustreerde editie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

Ook als je niet verkleed was, kon je op verschillende plekken op de foto om je toch een beetje in Harry Potter-sferen te wanen. Er was een heuse zwerkbalachtergrond waar je op de foto kon met je bezem en de snaai, en ook kon je je mugshot laten nemen in Azkaban-stijl. Zelfs de wc’s waren in stijl: Jammerende Jenny was te horen, en het schijnt dat je via de toiletpot ook naar het ministerie kon reizen net zoals in de boeken… dat hebben we alleen niet geprobeerd J.

Het boek was eerst volop verkrijgbaar, maar al snel raakten de displays leger en leger… de opkomst was enorm en na een tijdje was het boek zelfs volledig uitverkocht! Wauw!

De kluis

bezemsDonner had ook nog een speciale activiteit georganiseerd in de kluis, waar wij ons ook voor opgegeven hadden. Iedereen ging door een portaal, en hierna kwamen we in een prachtig ingerichte ruimte (er zweefden zelfs kaartjes aan het plafond!) waar we ons Zweinsteindiploma konden halen. De deelnemers werden verdeeld in groepjes. Iedereen kreeg een rapport, en je moest diverse onderdelen af om je cijferlijst compleet te maken. Ook deze was geheel in Harry Potter-Stijl: cijfers varieerden van ‘o’ voor outstanding tot ‘d’ voor dreadful of zelfs ‘t’ voor troll als je er echt helemaal niks van bakte.

We hebben de smaken van smekkies geraden (moeilijk!), zwerkbaltraining gehad, drankjes gebrouwen, een tattoo genomen, uilenpost gemaakt en ook was er een echte Harry Potter quiz (als diehard fans hadden wij daar natuurlijk allemaal een ‘o’ voor!). Toen ik 8 werd, heb ik een kinderfeestje gegeven met Harry Potter thema en daar deden we ongeveer dezelfde dingen, maar stiekem was het ook nog best leuk om drankjes te brouwen als je al in de twintig bent. De medewerkers van Donner speelden allemaal leuk mee en hadden zich ook verkleed in Harry Potter-stijl. Omber en Sneep liepen rond, en ik heb ook professor Zwamdrift kunnen herkennen. Ik vond het echt leuk om te zien dat Harry Potter nog steeds zo leeft en dat er zoveel fans op deze releaseparty afgekomen waren.

Conclusie
Fans van Harry Potter komen nog steeds uit alle uithoeken van het land als er nieuwe ontwikkelingen zijn in de wereld waar we allemaal zoveel van houden. Jong en oud kwamen in grote getale af op deze releaseparty, en Donner heeft er een waar feestje van gemaakt. Laten we hopen dat het script ook aan onze hoge verwachtingen kan voldoen… Ik vind het in ieder geval super dat boekwinkels zulke activiteiten organiseren, en in de toekomst hoop ik nog veel vaker naar Donner te kunnen om de release van een nieuw boek te vieren. Ze weten duidelijk hoe ze dit moeten aanpakken.

Als kind was Denise gek op prinsessenfilms. Haar hart brak toen ze erachter kwam dat prinses helemaal geen beroep was. Via Harry Potter en The Lord of the Rings kwam ze terecht in de wereld van fantasy, en je zal haar dan ook vaak terugvinden op fantasyfairs door het hele land. Ze is dol op het lezen van (dystopische) young-adults, maar ook op epische fantasy, een thriller op zijn tijd, en af en toe iets om bij te zwijmelen.

Geef een reactie