EvenementenSfeerverslagenOp bezoek bij de eerste Fantasy Fest in Rijswijk

Op bezoek bij de eerste Fantasy Fest in Rijswijk

-

Afgelopen weekend (13 & 14 oktober) was de allereerste editie van Fantasy Fest in de Broodfabriek in Rijswijk. Dit evenement, in voorgaande jaren altijd de Gothic- & Fantasybeurs genoemd, kreeg dus een nieuw concept en een nieuwe organisator. Wij waren natuurlijk erg benieuwd hoe dat zal uitpakken, dus namen op zondag een kijkje. 

Indoor evenement

Tweemaal per jaar wordt een zaal in de Broodfabriek in Rijswijk omgetoverd tot een gezellige fantasysetting met veel kraampjes, workshops en live muziek. Zoals gezegd was de insteek vroeger altijd de Gothic- & Fantasybeurs, vooral ge├źnt op thema’s als Gothic, Victoriaans en Steampunk. Dit jaar werd er een nieuw concept ge├»ntroduceerd om het evenement wat breder te trekken: Fantasy Fest. We spraken op zondag ook even met de organisator Denise Jansen:

“In voorbereiding op deze eerste Fantasy Fest ben ik gaan kijken welke type kraampjes en standhouders we zouden willen toevoegen om een breder aanbod neer te kunnen zetten. Dit keer zijn we bijvoorbeeld wat meer in de comics, manga en anime gedoken en hebben daar wat standhouders gevraagd te komen. We proberen altijd een goede mix te krijgen in typen standhouders, hun aanbod aan merchandise, auteurs/tekenaars die kunnen signeren en activiteiten/muziek. Voor mij was dit de eerste keer, dus dan is het altijd even zoeken. Met alle ervaringen van deze editie gaan we weer verder met het concept om in maart 2019 een nog betere Fantasy Fest neer te zetten.”

Lopend door de hal was de geschiedenis van het evenement toch nog duidelijk te proeven met aardig wat gothic elementen in de kraampjes en aangeboden spullen (en bovendien de lijkenwagen waar je een foto kon maken), maar toch merkte je goed dat er ook gekeken wordt naar een diverser publiek. De zaal is, zeker vergeleken met uitgestrekte outdoor evenementen als Elfia en CastleFest, vrij klein. Dit geeft het evenement echter juist een intieme sfeer. De opstelling van alle kraampjes en activiteiten was prettig gedaan, zodat je rustig op je gemak kon rondstruinen, terwijl het toch gezellig druk was. 

Qua kraampjes was het aanbod groot. Er werd veel kleding aangeboden, maar ook accessoires, beeldjes, kaarsen, mede, bordspellen, en er werden live tarotkaarten gelegd en readings gedaan. Natuurlijk waren ook de nodige boekenkramen, van onder andere uitgevers Zilverspoor, MACC en Godijn, om nieuwe boeken te kunnen scoren. Wilde je wat actievers doen, dan kon je onder andere je lol op met de bezemsteel rodeo van Lemistore, zwaardvecht workshops van sportvereniging Zwaard & Steen, of boogschieten. En natuurlijk was er live muziek van onder andere Thundercrow, Apocalypse Orchestra en Drusuna.

Ik heb mij goed vermaakt en heel wat leuke gesprekjes gevoerd en interessante kraampjes gezien. Wat mij betreft is het een uitstekende plek om een middagje rond te struinen, zeker voor de vriendelijke toegangsprijs. In maart 2019 is er weer een editie!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties