Auteursbezoek van Veronica Roth

0
90

Veronica Roth is in Nederland! Oké, waarschijnlijk zijn er maar weinig mensen in Nederland die dat nog níét wisten, maar als fan van het eerste uur deed ik stiekem toch wel een klein dansje toen ik (Marije) hoorde dat één van mijn lievelingsauteurs naar Nederland zou komen: Veronica Roth, de auteur van de succesvolle Divergent-trilogie.

Tijdens haar auteursbezoek zijn er twee evenementen georganiseerd: eentje in Hoofddorp en eentje in Tilburg. En uiteraard bezochten wij van FantasyWereld één van die evenementen! Gisteravond ben ik afgereisd naar Hoofddorp om Veronica Roth eindelijk in het echt te ontmoeten (en natuurlijk een handtekening te scoren!).

roth-menigte

Er waren twee sessies van elk anderhalf uur gepland, waarbij in totaal 250 mensen een handtekening mochten komen halen. Het was dus flink druk, en stiekem was ik wel een beetje blij dat ik vrij voor aan de rij stond. Ik vraag me namelijk altijd een beetje af hoelang de auteurs zelf zo’n signeersessie leuk blijven vinden. Krijgen ze op een gegeven moment niet last van hun hand? Of verkrampte wangen van het lachen? Nou, bij Veronica Roth leek daar niet echt sprake van te zijn, want ze was echt superaardig en glimlachte net zo vrolijk naar iedereen die voorbij kwam, of je nou voor of achter aan de rij stond. Je mocht helaas maar één boek laten signeren, maar waarschijnlijk was dat ook wel beter, want anders had ze uiteindelijk vast alsnog een flink zere pols gekregen…

roth-marijeVeronica Roth was natuurlijk het belangrijkste onderdeel van het evenement, maar gelukkig was er nog meer te doen. Zo’n handtekening zetten en een foto maken kost namelijk nog geen vijf minuten, dus dan is het wel fijn als je nog niet direct weg hoeft. Er werden supercoole Hunger Games-tasjes uitgedeeld aan de aanwezigen en je mocht zelf een mok uitkiezen. Ook was er nog een kraampje met boeken (inclusief de Divergent-serie natuurlijk, al heb ik zo het vermoeden dat alle aanwezigen die al in huis hadden), en ten slotte kon je een tijdelijke tattoo laten zetten van een van de factiesymbolen of van de tattoo die Tris zelf in het boek (en de film) laat zetten. Het liefst had ik ze allemaal gekozen, maar uiteindelijk ben ik toch voor Tris’ vogeltjes gegaan, omdat ik net als Tris echt niet voor één enkele factie zou kunnen kiezen. Ik ben gewoon een beetje van allemaal. Een echte divergent!

Al met al was het een heel geslaagde avond. Een beetje kort, maar wel superleuk! Zelf kan ik in elk geval niet wachten op het volgende boek van Veronica Roth, en natuurlijk op de twee verfilmingen van Allegiant!

Zijn jullie ook naar één van de evenementen rondom Veronica Roth geweest? Hoe vonden jullie het? Laat het ons hieronder weten!

Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

Geef een reactie