Vijfde voorstelling Harry Potter and the Prisoner of Azkaban™ in Concert op 17 januari 2018

0
96
Begin november kondigde het Rotterdams Philharmonisch Orkest een extra datum aan voor de uitvoering van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban™ in Concert, in de Doelen, Rotterdam. Deze voorstelling is intussen ook bijna uitverkocht en daarom komt er op 17 januari 2018 nog een extra, vijfde, voorstelling. Kaarten hiervoor zijn vanaf nu verkrijgbaar via rpho.nl/harrypotter.
 
Nadat de boeken van J.K. Rowling de wereld veroverden, en de verfilming een ongeëvenaarde bioscoop-hit werd, bracht het Rotterdams Philharmonisch Orkest in 2016 de Europese première van Harry Potter in Concert naar Rotterdam met Harry Potter and the Philosopher’s Stone™ In Concert, gevolgd door Harry Potter and the Chamber of Secrets™ in Concert in augustus van dit jaar. In 2018 komt de magie van Harry Potter weer in de concertzaal terug met Harry Potter and the Prisoner of Azkaban™ in Concert. De filmconcerten vinden plaats van 17 tot en met 21 januari 2018, waarbij de film wordt vertoond op een groot scherm onder live begeleiding van het orkest met de magische muziek van John Williams, één van de beroemdste filmcomponisten aller tijden.
 
In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban™ keren Harry, Ron en Hermione, nu tieners, terug naar Hogwarts voor hun derde jaar. Daar komen ze oog in oog te staan met de gevangene Sirius Black, die een grote bedreiging lijkt te vormen voor Harry. In hun derde jaar leren Harry en zijn vrienden onder meer: het omgaan met een half-paard-half-arend schepsel dat bekend staat als een Hippogriff, het afweren van Boggarts, die van vorm kunnen veranderen en het beheersen van de kunst van Divination. Ze bezoeken ook het tovenaardorp Hogsmeade en de Shrieking Shack, dat beschouwd wordt als het meest meest bespookte huis in Groot-Brittannië. Naast deze nieuwe ervaringen, ontmoet Harry een weerwolf en moet hij de bedreigingen van de ziel zuigende Dementors overwinnen. Met zijn beste vrienden beoefent Harry geavanceerde magie, overschrijdt hij de barrières van de tijd en verandert hij het verloop van meer dan één leven.
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie