EvenementenEvenementennieuwsStar Wars evenement Echo Base Charity Con gehost door Brainpower

Star Wars evenement Echo Base Charity Con gehost door Brainpower

-

Star Wars-uberfan Brainpower host op Echo Base Charity Con de mainstage met diverse gasten van voor en achter de schermen uit ruim 40 jaar Star Wars-geschiedenis. Zo is onder andere Oscarwinnaar Lorne Peterson te gast. Peterson is een van de grondleggers van het legendarische special effects-bedrijf Industrial Light + Magic toen hij in 1975 werd ingehuurd door George Lucas om te helpen de modellen te bouwen voor de eerste Star Wars-film. Hij werkte daarna aan de vervolgen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Zijn hand is zichtbaar in vrijwel elk model dat te zien is in de originele trilogie. Peterson werkte ook aan de drie Star Wars prequel-films en vele andere klassiekers zoals E.T. the Extra-TerrestrialGhostbustersBack to the Future, Jurassic Park en Indiana Jones and the Temple of Doom waarvoor hij in 1985 een Oscar ontving.

Panels
Tijdens Echo Base Charity Con 2019 vinden ook diverse panels plaats, zoals “Een dag uit het leven van een LEGO Star Wars-designer”. In dit panel zal de uit Denemarken afkomstige Niels M. Frederiksen vertellen over hoe zijn jongensdroom werkelijkheid werd toen hij in 2013 aan de slag ging als ontwerper bij LEGO. Sindsdin heeft hij maar liefst twintig Star Wars-sets ontworpen, waaronder Rey’s Speeder, de Sandcrawler en de San Diego Comic-Con exclusive Sith Trooper.

Naast Peterson en Frederiksen verwelkomt Echo Base Charity Con ook Michael Pennington (te zien in Return of the Jedi), Katy Kartwheel (te zien in The Force Awakens, The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story) en Angus MacInnes (te zien in Star Wars en Rogue One).

Deze en meer evenementen vind je natuurlijk allemaal terug in onze Evenementenkalender >

Over Echo Base Charity Con
Op zaterdag 21 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers. Zo is er een enorme hoeveelheid merchandise (speelgoed, posters, T-shirts, boeken etc.) te koop, vindt er een veiling plaats met unieke stukken ten behoeve van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), zijn er vele Star Wars-cosplayers en rijden bekende robots als R2-D2 en BB-8 rond.

Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, Star Wars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Daarmee is Echo Base Charity Con niet alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar ook geschikt voor de hele familie.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties