EvenementenEvenementennieuwsKening Striid op het Imaginarium Festival

Kening Striid op het Imaginarium Festival

-

Dit weekend (17, 18 & 19 augustus) wordt er in Tytsjerk, Friesland, het Imaginarium Festival georganiseerd, zoals je natuurlijk ook al las in ons artikel “Welke evenementen mag je deze zomer niet missen?“. Drie dagen lang kun je er genieten van mooie muziek, workshops, prachtige kostuums en gezellige kraampjes. 

Maar dat is nog lang niet alles! Er is ook dit jaar weer een heel spectaculair toernooi te bekijken, Kening Striid. Tijdens deze wedstrijden wordt er met elkaar gevochten in Middeleeuwse stijl. De organisator is Esther Veldstra, verbonden aan HMB Federatie Nederland en zelf beoefenaar van de sport. Zij vertelt ons alles over de sport en wat er voor bijzonders staat te gebeuren dit weekend!

 

Kening Striid

Kening Striid is ‘s Nederlands eerste HMB (Historical Medieval Battle) toernooi. HMB is een sport waarbij in middeleeuwse replicaharnassen full contact wordt gevochten. Het is een jonge sport, dat in Nederland pas sinds 4 jaar actief beoefend.

Het is de 6e editie van het Imaginarium festival, en de 2e editie van Kening Striid. We verwachten dit jaar echt topniveau gevechten omdat een aantal van de beste teams en duellisten ter wereld zich inmiddels hebben aangemeld.

Natuurlijk komt het Engelse team White Company wat vorig jaar op spectaculaire wijze bijna alle medailles in de herencategorie wist te veroveren om zijn titels te verdedigen. Dit jaar zijn er sterke teams die ze komen uitdagen zoals Old Friends uit Rusland, het geboorteland van de HMB sport, Brotherhood uit Denemarken dat na zijn fusie met DFK sterker is dan ooit en Decima, het sterkste team van onze oosterburen

Meer informatie? Kijk op www.HMBnederland.nl, of de Facebook pagina van Kening Striid.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties