EvenementenEvenementennieuwsActeurs Boba Fett en Admiral Ackbar komen naar Nederland

Acteurs Boba Fett en Admiral Ackbar komen naar Nederland

-

Stichting Echo Base maakt bekend dat op 16 december later dit jaar het Star Wars-evenement Echo Base Charity Con plaatsvindt in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Fans kunnen hun Star Wars-hart ophalen op dit Star Wars-evenement waarbij de opbrengst naar Force for Change zal gaan, een charitatief initiatief van Lucasfilm en Disney ten behoeve van Unicef.

Op 16 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers. Zo is er veel uiteenlopende merchandise te koop, vindt er een veiling plaats ten behoeve van Force for Change, is er cosplay en kunnen fans diverse Star Wars-acteurs ontmoeten waarmee signeersessies en Q&A’s georganiseerd worden.

De eerste namen van acteurs die aanwezig zijn op Echo Base Charity Con zijn al bekendgemaakt: Jeremy Bulloch, die gestalte gaf aan cultheld Boba Fett in The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983), en Tim Rose, onder meer te zien als Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens (2015) en The Last Jedi (2017).

De opbrengst van de convention zal naar Force for Change zal gaan, een charitatief initiatief van Lucasfilm en Disney ten behoeve van Unicef. De datum 16 december is niet toevallig gekozen. Niet alleen draait de nieuwste film, Star Wars: The Last Jedi, vanaf die week in de bioscoop, maar is het tevens 40 jaar geleden dat Star Wars in première ging in de Nederlandse bioscopen (15 december 1977).

Stichting Echo Base was eerder actief van 2000 tot 2005 en hield zich bezig met de Nederlandse Star Wars-fanclub Echo Base en het organiseren van Star Wars-conventies genaamd Echo Base (Charity) Con. Voor meer informatie over Echo Base Charity Con: www.echobasecon.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties