Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Young Adult at ILFU

13 oktober 2019

Zet zondag 13 oktober in je agenda, want dan vindt de tweede editie van YALFU plaats! De eerste helft van de auteurs die naar TivoliVredenburg zullen komen zijn bekend:

  • Victoria Schwab, bekend van de Schemering-trilogie. Het tweede deel van deze triologie verschijnt in augustus in het Nederlands onder de titel De kleuren van schaduw. Deel één (Nederlandse titel: De kleuren van magie) werd door de Engelse krant The Guardian al uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar.
  • Enrico Galiano, bekend van De bijzondere woorden van Gioia. Het boek is dé hit in Italië met inmiddels meer dan 50.000 verkochte exemplaren. De Nederlandse vertaling verscheen in april van dit jaar bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.
  • Rima Orie, bekend van De Zwendelprins. Rima is junior jurist en won de Moon YA wedstrijd. Ze bouwde een grote fanschare op via schrijversplatforms Sweek.com en Wattpad. Met De Zwendelprins, haar sprookjesachtige debuut met invloeden uit haar eigen culturele achtergrond, hoopt ze lezers mee te nemen naar haar eigen, magische wereld.
  • Astrid Boonstoppel, bekend van haar debuut Dit is hoe het ging. Astrid Boonstoppel is een veelbelovende nieuwe Nederlandse auteur. Ze schrijft al zolang ze zich kan herinneren: verhalen, nieuws- en persberichten, speeches voor politici en nu haar eerste Young Adult-roman. Dit is hoe het ging is genomineerd voor de Hebban debuutprijs 2019.
  • Danielle Bakhuis, bekend van onder meer De Eliminatie en De Executie. Daniëlle werkt sinds haar achttiende in de journalistiek. Na haar column in meidentijdschrift Fancy, werkt ze nu als freelance redacteur voor onder andere Cosmopolitan en CosmoGIRL. Daarnaast schreef ze acht boeken, waarvan de razendspannende YA-thriller De Executie het meest recent verscheen.

De komende maanden maken we nog meer internationale en Nederlandse schrijvers bekend die naar Utrecht zullen afreizen. YALFU 2019 wordt gepresenteerd door Edward van de Vendel.

YALFU vindt plaats in TivoliVredenburg, dus vlakbij Utrecht Centraal.

Gegevens

Datum:
13 oktober 2019
Evenement Categorie:
Website:
https://www.hetliteratuurhuis.nl/evenement/10284/

Organisator

ILFU
Website:
https://www.hetliteratuurhuis.nl/

Locatie

Tivoli Vredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, Utrecht 3511 WC Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.tivolivredenburg.nl/

Sfeerverslagen

Uiteraard bezoeken wij ook zelf heel graag evenementen op het gebied van fantasy en sciencefiction. Onze sfeerverslagen daarvan lees je op deze pagina >