Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Heksia 2020

2 oktober 2020 - 3 oktober 2020

Hekserij leeft! Met Pasen duik je in de sfeervolle omgeving van het preHistorisch Dorp in de wereld van rituelen en magie.  Drie dagen lang, van 11 t/m 13 april, laten we ons meevoeren door heksen en heidenen. Een festival voor iedereen: voor sprookjesliefhebbers van jong tot oud, voor moderne heksen en voor heidenen die graag in het verleden dwalen.

Ons mooie openluchtmuseum heeft er de ultieme plekjes voor: van de Heilige Eik tot het Enge Bos in de prehistorie, en van de kleine huisjes in de middeleeuwen tot de grote Adellijke Hoeve uit de tijd van Franken en Vikingen.

Uiteraard is er op ons middeleeuwse plein ook aandacht voor de mindere tijden: hier nemen we je mee naar de waanzin rondom heksenvervolgingen. Waarom werden heksen vroeger verbrand? Wat is een heks eigenlijk? Hoe vierde men vroeger jaarfeesten? En wist je dat er nu ook nog heksen zijn? Kom kijken en verwonder je over rituelen, verschillen én overeenkomsten in het geloof in goden en de wereld na de dood. Laat je wegen op de heksenwaag, snuffel tussen de echte heksenspulletjes op de marktkraampjes, doe mee aan heksencirkel of luister naar boeiende verhalen tijdens de dieptewandelingen.

Een nieuw festival, dat het preHistorisch Dorp wil vieren met iedereen die zich verbonden voelt met de rituelen van vroeger én voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar de geheimzinnige magische wereld van heksen en heidenen. Ook voor kinderen is er van alles te beleven: kom kijken naar onze heks in de poppenkast, maak je eigen beschermingsrune, luister naar de mooiste hekserige sprookjes van Bastiaan of brouw een eigen heksensoepje.

Gegevens

Begin:
2 oktober 2020
Einde:
3 oktober 2020
Evenement Categorie:
Website:
www.prehistorischdorp.nl/heksia

Organisator

preHistorisch Dorp
Website:
www.prehistorischdorp.nl/

Locatie

preHistorisch Dorp
Boutenslaan 161B
Eindhoven, Noord-Brabant 5644 TV Nederland
+ Google Maps
Website:
www.prehistorischdorp.nl/

 


Sfeerverslagen

Uiteraard bezoeken wij ook zelf heel graag evenementen op het gebied van fantasy en sciencefiction. Onze sfeerverslagen daarvan lees je op deze pagina >