BoekenBoekrecensiesWentelwereld 3: Mammoth - Peter Nys

Wentelwereld 3: Mammoth – Peter Nys

-

Omslag Wentelwereld 3: Mammoth

Mammoth gaat verder waar ‘Malikir’ gebleven is. Na zijn strijd met de Nachtheer/Hedith Sjah Malik is Freek in een soort coma geraakt. Hij is een droomwereld zonder dat hij doorheeft dat hij droomt. Op deze manier kan de Nachtheer hem doden zonder dat hij het doorheeft. Daarnaast heeft de Nachtheer nog meer snode plannen. Waar Hedith Sjah Malik naast Ben Al Nadir ook Wentelwereld over wil nemen, wil de Nachtheer net iets meer: de totale vernietiging van Wentelwereld!

Verhaal
Ax is ongerust. Freek ligt nu al twee maanstonden te slapen zonder dat iemand hem kan wekken. Zal hij ooit nog ontwaken? Daarnaast is het gevaar nog niet geweken. Integendeel: het lijkt erop dat de Sjah grootse plannen heeft. Maar diezelfde Sjah heeft het ook niet makkelijk. De Nachtheer zit in zijn hoofd en neemt af en toe zijn plaats over. Zo kan het gebeuren dat hij orders geeft zonder dat hij zich hier naderhand wat van kan herinneren. Tel daarbij op dat de Nachtheer niet luistert naar de Sjah zijn wensen en je hebt een groot probleem. Want als de hele wereld vernietigd is, waar moet Hedith Sjah Malik dan over heersen? De vrienden zullen dus alle zeilen bij moeten zetten willen ze de wereld kunnen redden!

Mammoth is het afsluitende boek in de trilogie. Het is wederom een goed idee om de voorgaande boeken vers in het geheugen te hebben omdat veel van de fantasiedieren terugkomen.

Mammoth is het afsluitende boek in de trilogie. Het is wederom een goed idee om de voorgaande boeken vers in het geheugen te hebben omdat veel van de fantasiedieren terugkomen. Het blijft soms even denken wat een chow en een malduc ook alweer zijn, wat alleen maar moeilijker herinneren is als het een tijdje geleden is dat je Malikir gelezen hebt. Het is wel leuk om te zien dat veel dieren terugkomen, en voor de lezers met een goed geheugen zal dit dan ook geen groot probleem zijn. Het is een spannend verhaal, want Freek ligt niet alleen in coma. Als hij ooit bijkomt zal hij het op moeten nemen tegen de Sjah/Nachtheer, van wie hij eerder verloren heeft. Door hen ligt hij immers ook in dromenland. Hoe moet hij dat ooit klaarspelen als zijn krachten ontoereikend zijn? Gelukkig staat hij er niet alleen voor. De meeste inwoners van Wentelwereld staan aan zijn kant, evenals zijn grote groep vrienden en een paar onverwachte medestanders…

De leeftijdsindicatie is bij Mammoth accuraat. Het is net zo spannend, en een beetje eng, als Malikir. De eindstrijd is zenuwslopend en heeft een verrassend einde. Het is een goed slot voor een fijne trilogie en laat je tevreden achter. De relatie tussen Freek en Ax wordt verder uitgewerkt want soms een beetje kleffig kan zijn. Maar welke verliefde puber heeft er nu geen onhandige en kleffe relatie, dus laten we het ze vergeven.

Conclusie
Mammoth is een goede afsluiting van de trilogie: spannend, met veel oude bekenden en een sterke eindstrijd. Freek zal zijn borst nat moeten maken als hij dit wil overleven, laat staan dat het lot van Wentelwereld weer eens op zijn schouders rust. Hij boft maar dat hij op de steun van zijn vrienden kan rekenen. Een leuke trilogie voor jongens en meisjes die van epische fantasy houden.

[product_page sku=”9789044826395″]


Wentelwereld 3: Mammoth Boek omslag
Wentelwereld 3: Mammoth
Wentelwereld 3

Peter Nys


9789044826395

Clavis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties