BoekenBoekrecensiesThe Blackcoat Rebellion 3: Koningin - Aimée Carter

The Blackcoat Rebellion 3: Koningin – Aimée Carter

-

Met Koningin presenteert Aimée Carter het spetterende slotstuk van de Blackcoat-trilogie aan ons. Nu Kitty en de Blackcoats erin geslaagd zijn om Elders te bevrijden, maken ze zich op voor de volgende strijd. Hoewel het gevangenenkamp nu vrij is, is het einde namelijk nog lang niet in zicht. Daxton Hart staat nog steeds aan de top van het land en hij zal uit de weg moeten worden geruimd voordat het eindelijk vrede kan zijn. Knox en Kitty weten maar al te goed dat ze de strijd niet kunnen winnen zonder de hulp van de bevolking, en dan om te beginnen met de hulp van de mensen in Elders. Die mensen beginnen alleen nogal onrustig te worden…

Knox en Kitty maken daarom een plan om terug te keren naar het huis van de Harts om daar de map te halen die Kittyc daar voorafgaand aan het vertrek naar Elders had verstopt. In die map zit bewijs dat Daxton niet de echte Daxton Hart is, maar Victor Mercer. De echte Daxton is namelijk al jaren dood. Zodra de bevolking weet dat ze voorgelogen zijn en er een gek aan het hoofd van de samenleving staat, móeten ze de Blackboats wel steunen, toch? Het is een erg ambitieus plan, want ze zullen zich in het hol van de leeuw moeten wagen en dat gaat natuurlijk niet zonder problemen.

Bij Koningin kreeg ik dat typische gevoel dat je krijgt als je een goede serie uitleest: je staat te springen om te weten hoe het afloopt, maar tegelijkertijd wil je helemaal niet dat het over is.

Afsluiter
Met Koningin nemen we afscheid van een superspannende serie. Marionet overtrof al mijn verwachtingen en Gevangene was een waardig gevolg. In Koningin zou Carter dus alles uit de kast moeten halen om de eerste twee delen te overtreffen, en dat is ook zeker wat ze heeft gedaan. Meteen al vanaf het begin dendert de adrenalinetrein vrolijk verder en er is bijna geen enkel moment zonder spanning. Ondanks dat het boek maar 320 pagina’s lang is, voelt het als langer omdat er zoveel gebeurd is.

Lila en Kitty
Kitty heeft het niet makkelijk gehad. Eerst was ze Kitty Doe, een arme Extra uit een weeshuis. Daarna werd ze niet geheel vrijwillig Lila Hart en vond ze het steeds moeilijker om haar identiteit en die van Lila van elkaar te scheiden. Toen bleek dat Lila nog leefde, maakte dat het niet veel makkelijker. Nu is eindelijk het moment aangebroken dat Kitty echt zichzelf mag zijn, maar toch moet ze daar nog voor vechten.

In dit laatste deel van de serie wordt echt goed duidelijk hoe Kitty, ondanks dat ze Lila moest imiteren, gegroeid is als persoon. We weten nu wat meer over haar ware identiteit en daardoor begint zij zichzelf ook steeds meer te vinden. Lila maakt ook een vergelijkbare groei door. We leerden haar kennen als een bevooroordeeld en arrogant persoon, maar ze stelt zich steeds sterker op en laat zien dat haar hart bij de bevolking ligt. Lila en Kitty beginnen elkaar zelfs steeds aardiger te vinden, terwijl ze eerst alleen hun sterke band met Greyson gemeen hadden.

[product_page sku=”9789402718409″]

The Blackcoat Rebellion 3: Koningin Boek omslag The Blackcoat Rebellion 3: Koningin
The Blackcoat Rebellion 3
Aimée Carter
9789402718409
HarperCollins Holland

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Alexandra Kist
Alexandra Kist
Alexandra heeft door het lezen van fantasyboeken ontelbare levens geleid. Zo heeft ze samen met Harry, Ron en Hermelien boterbier gedronken in De Drie Bezemstelen en volgde ze Katniss Everdeen op de voet door arena's vol moordenaars. Ze heeft niet alleen een zwak voor fantasy, maar ook een grote liefde voor sciencefiction en klassieke horrorverhalen.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

The Blackcoat Rebellion 3: Koningin - Aimée Carter