BoekenBoekrecensiesLux 5: Opposition - Jennifer L. Armentrout

Lux 5: Opposition – Jennifer L. Armentrout

-

Katy begrijpt er niets meer van. Het ene moment is Daemon bij haar en belooft hij dat het allemaal goed gaat komen, het andere moment is hij verdwenen om zich aan te sluiten bij de aliens die de wereld willen overnemen. Zelfs Dawson is verdwenen, zijn zieke vriendin achterlatend. Maar wanneer Katy ontdekt wat het plan is van de nieuwe Luxen, weet ze dat ze moet terugvechten.

Opposition is het laatste deel in de Lux-serie en ik kon niet wachten om te ontdekken hoe het zou eindigen. Het afgelopen deel vond ik erg goed en spannend, maar de grote onthulling op het einde verpestte het wel een beetje. Het idee van een superbaby van een mens en een alien klinkt toch wel erg als het plotonderdeel van Breaking Dawn. Gelukkig viel dit reuze mee. Het onderwerp was wel aanwezig, maar het was meer op de achtergrond.

Recensies van eerdere delen:

Originaliteit in bekend concept

Het idee van aliens die op de aarde komen om de wereld overnemen is geen onbekend concept. Toch wist het origineel uit de hoek te komen, door de manier waarop ze het konden doen. Het boek was ook meteen vanaf het begin spannend, omdat Katy weet dat ze nu vooral moet letten op Beth en zich niet alleen maar kan focussen op Daemon. Ze wordt hierdoor veel meer kick-ass en dat kon ik dan wel waarderen.

Maar natuurlijk zijn Katy en Daemon niet lang van elkaar gescheiden en blijkt het dat Daemon alleen maar alsof doet om zo zijn familie te beschermen. Maar vanaf het moment dat die twee weer samen zijn, valt Katy meteen weer terug in haar oude patronen. Daarnaast was het ook echt ontzettend irritant dat de wereld vergaat, en dat dat het belangrijkste moet zijn, maar die twee nog steeds met seks bezig zijn. Hallo, mensen gaan dood op dit moment, misschien even je hormonen inhouden?

Toch gaat het gelukkig weer de goede kant op wanneer er een extreem plan wordt uitgevoerd om de Luxen te vernietigen. Het kwam wel erg extreem uit de hoek, maar de geloofwaardigheid was het wel erg toepasselijk. Daemon en Katy zijn het uiteraard niet eens met het plan en zoeken ze naar een andere mogelijkheid. En hoewel ik deze al vanaf het eerste deel zag aankomen, vond ik het toch goede manier om losse eindjes aan elkaar vast te knopen.

In dit deel was ik ook weer erg fan van Luc. Hoewel hij nog steeds doet alsof het hem allemaal niks kan schelen, weet hij toch wel erg veel te regelen om ervoor te zorgen dat iedereen overleeft. Zelfs al is dit niet allemaal heel legaal. En je ontdekt ook in dit deel dat hij toch ook om iemand anders geeft dan alleen zichzelf. Wat natuurlijk niet heel onverwachts is, bedenkende dat de nieuwste boekenserie van Jennifer L. Armentrout gaat over deze twee.

En ook niet iedereen overleeft in dit deel, maar één specifieke dood zag ik niet aankomen. Ik ga niks verraden, maar het heeft een grote impact op Katy en de heftige emoties komen dan ook duidelijk naar voren. Dit maakte het erg realistisch. Helaas werd dit wel in de grond geboord door de ‘echte’ mastermind en zijn redenen voor het overnemen van de aarde. De beredenering is zwak en ook niet overtuigend en ook vond ik het ineens erg snel opgelost.

Conclusie

Al met al was het een aardig boek. Het was spannend en op bepaalde momenten ook heel overtuigend, maar toch vond ik het uiteindelijk wel tegenvallen door het irritante gedrag van Katy en Daemon en het teleurstellende eindgevecht. Ik denk dat er veel meer uit te halen was en dat een betere redenatie goed mogelijk was geweest, maar helaas. Alle eindjes worden daarentegen goed aan elkaar geknoopt en het word goed afgesloten. Het is een waardig einde voor een wisselende serie. Hoewel ik het toch wel jammer vind dat de serie nu officieel afgesloten is, ben ik blij dat ik af ben van de, naar mijn mening, ongezonde relatie tussen Daemon en Katy.

Lux 5: Opposition Boek omslag Lux 5: Opposition
Lux 5
Jennifer L. Armentrout
9789401913782
Zomer & Keuning
Januari 2019
Paperback
400 pagina's

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Rosanna de Bie
Rosanna de Biehttp://www.dynamiccon.nl
Rosanna is altijd al een liefhebber geweest van alles in de geekdustry. Of het nou films/series kijken is of naar leuke geeky evenementen gaan of juist een goed fantasy boek lezen is. Zelf organiseert ze ook evenementen in deze industrie, zoals de cosplay conventie Dynamiccon in Eindhoven en andere evenementen. Hoe geekier, hoe beter is haar motto.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Lux 5: Opposition - Jennifer L. Armentrout Katy begrijpt er niets meer van. Het ene moment is Daemon bij haar en belooft hij dat het allemaal goed gaat komen, het andere moment is hij verdwenen om zich aan te sluiten bij de aliens die de wereld willen overnemen. Zelfs Dawson is...