BoekenBoekrecensiesLichtjes uit de ruimte is een krachtig verhaal met een hartverwarmende boodschap

Lichtjes uit de ruimte is een krachtig verhaal met een hartverwarmende boodschap

-

Emma gaat op een avond naar het bos, waar ze naar de sterren staart met haar zaklamp. Daar zit ze op een rots, die ze de sterrenrots noemt. Emma schijnt met haar zaklamp naar de sterren en knippert ermee, in de hoop dat een ruimtewezen haar opmerkt. Ze heeft verhalen gehoord over mensen die mee mochten op een ruimteschip, dat zou zij ook leuk vinden! Ze wil namelijk de magie opzoeken tussen de sterren, maar is dat wel het belangrijkste in haar leven?

Hartverwarmend verhaal over een meisje met een grote wens

Lichtjes uit de ruimte is een aandoenlijk prentenboek voor jong en oud. De kleine Emma is een meisje met een grote verbeelding, dat op een avond wegglipt uit haar kamer en naar het bos gaat. Ze hoopt ooit meegenomen te worden door een ruimteschip, want het lijkt haar fantastisch om door het heelal te reizen. Hoopvol knippert ze met haar zaklamp naar de sterrenhemel, wachtend op een vriendelijk ruimtewezen. Haar wens komt uit, want een lieve alien neemt haar mee op zijn ruimteschip en samen krijgen ze een hechte vriendschap. Emma gaat graag met het ruimtewezen mee, maar haar ouders zijn erg ongerust. Het wordt een kort avontuur met de alien, maar ze hoopt als ze ouder is met hem mee te kunnen gaan.

een aandoenlijk prentenboek voor jong en oud

Na haar ruimteavontuur gaat Emma nog vaak naar het bos. Wie weet, misschien neemt de alien haar eindelijk weer mee naar de sterren! Maar ze wordt ouder en ouder, en uiteindelijk heeft ze haar eigen gezin. Als ze dan eindelijk de alien weer ziet, gaat ze graag met hem mee. Maar is haar aankomende reis door de ruimte wel het allerbelangrijkste in haar leven? Misschien dat Emma iets anders heeft wat haar zo kostbaar is… Deze strip laat zien dat je familie onmisbaar is en is hartverwarmend om te lezen.

Fijne illustraties vol heldere kleuren

Lichtjes uit de ruimte is erg prettig om te lezen. De afbeeldingen zijn helder en duidelijk, zeker door de fijne overlap van kleuren. Het lettertype is groot en er zijn meerder soorten invullingen van de pagina. Zo zijn er pagina’s die volledig beslaan uit één illustratie, maar er zijn ook pagina’s met negen kleinere illustraties. Zeker de pagina’s met negen kleine afbeeldingen hebben weinig woorden, maar weten juist veel meer te laten zien dan woorden kunnen uitdrukken. Je ziet Emma opgroeien en de band die zij heeft met haar familie wordt vol liefde afgebeeld. Wanneer het ruimtewezen verschijnt, is het kleurgebruik ook heel helder en heb je echt het gevoel dat je te maken krijgt met een magisch wezen. Als lezer kijk je hier je ogen uit!

Conclusie

Lichtjes uit de ruimte illustreert het belang van familie en dat je echt niet zo ver hoeft te zoeken om magie te vinden. De mensen die je liefhebt zorgen juist voor veel magie in je leven! Dit is een strip voor het hele gezin en weet kort maar krachtig een hartverwarmende boodschap aan de lezers te geven.

Lichtjes uit de ruimte Boek omslag Lichtjes uit de ruimte
David Litchfield
9789051167740
Prentenboek
De Vier Windstreken
Februari 2020
Hardcover
48
Joukje Akveld

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties