BoekenBoekrecensiesKronieken van de Onderwereld 6: Stad van Hemelse Vlammen - Cassandra Clare

Kronieken van de Onderwereld 6: Stad van Hemelse Vlammen – Cassandra Clare

-

Omslag Kronieken van de Onderwereld 6: Stad van Hemelse Vlammen

Het einde van de Kronieken van de Onderwereld is nabij. In het laatste deel van deze serie moeten Clary, Jace, Simon en al hun vrienden strijden tegen Sebastian, de slechte broer van Clary. Sebastian heeft een eigen leger opgericht van duistere schaduwjagers, en hij valt vele nederzettingen van de schaduwjagers aan. Sebastian is gevaarlijker dan ooit en er is maar één uitweg: Clary en haar vrienden moeten naar de onderwereld waar ze Sebastian moeten stoppen. Niemand is ooit teruggekeerd uit de onderwereld, maar het is hun enige kans om deze strijd tot een goed einde te laten brengen…

Spannend einde van geweldige serie
In Stad van Hemelse Vlammen wordt de wereldberoemde serie van Cassandra Clare op een prachtige manier afgesloten. De spanning stijgt enorm waardoor je niet anders kan doen dan door blijven lezen. Dit boek is een flinke pil, namelijk 668 pagina’s, maar dat is het zeker waard. Hoewel dit boek heel groot is vergeleken de andere delen, leest het toch vlot weg. Cassandra Clare weet je aandacht goed vast te pakken en daarnaast het tempo in het verhaal hoog te houden.

Dit boek zit vol actie, gevechten en spannende momenten. Clare heeft zeker niet iedereen veilig en gelukkig gehouden, veel personages hebben pijn moeten leiden, maar uiteindelijk is het einde bevredigend en kan je deze serie met een goed gevoel afsluiten. Ook zorgt Clare ervoor dat ze wat aspecten in het boek wat open laat, waardoor ze nog meer schrijfmateriaal heeft voor de personages uit de schaduwjagerswereld. Dit boek voelt wel als een einde, maar gelukkig hoef je niet helemaal afscheid te nemen, aangezien Clare nog genoeg heeft geschreven over deze wereld en nog veel verhalen in petto heeft over je favoriete personages uit de Kronieken van de Onderwereld.

Veel perspectieven en personages
In dit boek wordt er veel gewisseld tussen verschillende perspectieven van personages. Je komt niet alleen dingen te weten van Clary, Jace en andere Schaduwjagers, ook wordt er veel verteld vanuit het perspectief van verschillende vampiers, weerwolven en de heksenmeester Magnus Bane. Normaal kunnen enorm veel perspectieven storend zijn, maar Clare wisselt de perspectieven op een goede manier waardoor je bijna geen moeite hebt met de wisseling tussen personages. Daarnaast kom je zo goed te weten hoe het er op verschillende locaties aan toegaat. Dit zorgt ervoor dat je een uitgebreide kijk hebt op wat er gebeurt in het verhaal.

Ook veel nieuwe personages leer je kennen, tenminste, als je nog niet bekend bent met The Infernal Devices, een trilogie van Cassandra Clare die zich ook afspeelt in de schaduwjagerswereld. Voor lezers die deze trilogie niet hebben gelezen kunnen deze personages wat vervelend zijn aangezien je ze pas voor de eerste keer leert kennen, maar ze leveren wel een goede bijdrage aan het verhaal. Als je een grote fan bent van deze serie, kan je beter eerst de trilogie van Clare lezen voordat je begint aan dit boek zodat je optimaal kan genieten tijdens het lezen van het einde van het avontuur van Clary en haar vrienden.

Conclusie
Stad van Hemelse Vlammen is een waardige afsluiter in de Kronieken van de Onderwereld. In dit laatste deel kan je lachen om personages, zinderen van de spanning en soms een traantje wegpinken. Clary en haar vrienden hebben voor hete vuren gestaan, en in dit boek staan ze voor een vuur wat bijna niet te blussen valt, maar Cassandra Clare weet het toch op een geweldige manier af te kunnen sluiten. Uiteraard worden er offers gemaakt, maar Clare zorgt ervoor dat de pijn niet al te groot is. Na het lezen van dit boek voel je wel een leeg gevoel in je hart, maar gelukkig zijn er nog genoeg verhalen te lezen van Cassandra Clare waarin je je weer kan bevinden in de wereld van de schaduwjagers.

[product_page sku=”9789044344622″]


Kronieken van de Onderwereld 6: Stad van Hemelse Vlammen Boek omslag
Kronieken van de Onderwereld 6: Stad van Hemelse Vlammen
Kronieken van de Onderwereld 6

Cassandra Clare


9789044344622

House of Books

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties