BoekenBoekrecensiesDe Verborgen Universiteit 2: Het Levende Labyrinth - Natalie Koch

De Verborgen Universiteit 2: Het Levende Labyrinth – Natalie Koch

-

Omslag De Verborgen Universiteit 2: Het Levende Labyrinth

Soms heb je als lezer het geluk om een boek te vinden dat perfect voor jou is. Voor mij is Het Levende Labyrint zo’n boek. Het heeft alles wat ik maar kan wensen: zowel het verhaal als de schrijfstijl en de personages zijn bijzonder boeiend, origineel en intrigerend.

Het verhaal: wat voorafging
Alexa Westerhof krijgt een studiebeurs om aan een kleine universiteit in Londen te studeren. Deze universiteit blijkt een geheim gedeelte te hebben waar alleen mensen met magische krachten studeren. Alexa blijkt zelf ook over magische krachten te beschikken en gaat naast haar gewone lessen ook allerlei lessen magie volgen. Tot haar grote vreugde ontmoet ze op de universiteit haar jeugdvriend Sander, die ook een magi blijkt te zijn.

Ze hoort van het hoofd van de universiteit, professor Jones, dat Richard Grenville haar tot nu toe onbekende vader is en dat deze ook aan de verborgen universiteit gestudeerd heeft. Twintig jaar geleden is hij, samen met zijn tweelingzus en vriend Daniel Fenrick, bij een auto-ongeluk om het leven gekomen.

Het verhaal: Deel 2
In deel 2 wil Alexa meer over haar vader en familie te weten komen en ze gaat op onderzoek uit. Ze ontdekt dat haar vader twintig jaar geleden, samen met zijn zus Elenor en zijn vrienden, betrokken was bij een topgeheim onderzoek onder leiding van professor Jones. Ze ontdekt ook dat er meer aan de hand is met de manier waarop haar vader om het leven kwam. Langzamerhand komt het verleden voor haar tot leven en komt ze achter geheimen die vreselijke gevolgen kunnen hebben als ze ooit uitkomen. Alexa moet moeilijke keuzes maken die niet alleen haar leven in gevaar kunnen brengen, maar ook de levens van haar vrienden kunnen verwoesten.

Het boek is een geslaagde mix van een spannende speurtocht, fascinerende magie en interessante en soms ontroerende persoonlijke verhalen. Het verhaal speelt zich afwisselend af in het heden en het verleden. Hierbij vallen de puzzelstukjes langzaam op hun plaats en de verhaallijnen komen samen tot een verrassend en afgerond slot. Een slot dat de schrijfster zo weet te schrijven, dat je graag verder wilt lezen in deel 3. De wereld in het boek komt heel echt en overtuigend over en de magie mag dan verzonnen zijn, het is wel een wereld waarin je kunt geloven. Tijdens het lezen blijf je geboeid en steeds benieuwd hoe het zit, terwijl je ook meeleeft met de emoties en problemen van de personages.

Het magische gedeelte van het boek zit vol met originele vondsten en het is leuk om te zien hoe er een mix gemaakt wordt tussen magie en moderne techniek. Regelmatig zijn er passages over onder andere de geschiedenis van de magie. Dat haalt de vaart iets uit het verhaal, maar omdat het deze wereld meer diepgang geeft is dat niet zo erg.

Leesplezier
De verborgen universiteit is een boek waarbij je twijfelt of je snel door wilt lezen om te weten hoe het verhaal verder gaat, of dat je juist langzaam moet lezen om te genieten van de boeiende informatie en het prachtige taalgebruik.

De kracht van het boek zit dan ook niet alleen in het goede verhaal en de plot, maar ook in de vlotte en meeslepende schrijfstijl. De schrijfster weet de sfeer, de spanning en de emoties zo te beschrijven dat je het als lezer echt mee kunt beleven. De studievakken en de geschiedenis van magie wordt in het boek zo interessant beschreven, dat je je als lezer direct zou willen inschrijven voor deze vakken.

Leuk is dat dit ook weer afgewisseld wordt met bijvoorbeeld grappige en cynische opmerkingen van professor Rafiel. Naar mijn mening heeft de schrijfster het boek met een magische pen geschreven.

Personages
De personen in het boek zijn echt en overtuigend en beslist van deze moderne tijd.  Het zijn mensen met hun eigen karakters en met goede en minder goede eigenschappen. Het is ook knap dat niet alleen Alexa goed uitgewerkt is, maar ook de andere personages. Zij is de spil waar alles om draait, maar de andere personages zijn zeker geen bijfiguren. Ze zijn minstens zo interessant als Alexa en weten je absoluut te boeien.

Door de aandacht die gegeven wordt aan de beleving van de emoties van zowel Alexa en de andere personages, worden de karakters goed uitgediept en hun acties begrijpelijk.

Conclusie
Dit boek is precies zoals een 5 sterren-boek hoort te zijn. Het verhaal is boeiend, spannend en meeslepend. Ook de schrijfstijl zorgt ervoor dat het boek puur genieten is. De prachtige zinnen en het mooie taalgebruik zorgen er bovendien voor dat dit een boek is om te herlezen.

De wereld van het boek en de personen zijn echt en herkenbaar, waarbij de magie geen hoofdrol heeft, maar een onderdeel van deze wereld vormt. Het is een knappe combinatie van ongelofelijke magie, een spannende zoektocht, menselijke emoties en interessante wetenswaardigheden over magie.

Het boek heeft een geloofwaardig en verrassend slot, waarbij puzzelstukjes samenvallen en de gevolgen van menselijke beslissingen duidelijk worden. Ik zie alvast uit naar deel 3!

[product_page sku=”9789021442440″]

De Verborgen Universiteit 2: Het Levende Labyrinth Boek omslag De Verborgen Universiteit 2: Het Levende Labyrinth
De Verborgen Universiteit 2
Natalie Koch
9789021442440
Uitgeverij Q

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Connie Flipse
Connie Flipse
Connie is altijd al een enthousiaste lezer geweest, als kind ging ze minstens 1 keer in de week naar de bibliotheek om nieuwe boeken te halen. Ze leest bijna alle genres maar heeft vooral aan fantasy haar hart verloren. Door haar kinderen leerde ze de Young Adult fantasy kennen die ze nu naast de volwassen boeken graag leest. In haar boekenkast staan veel fantasyboeken waarvan minstens de helft van Nederlandse auteurs is. Vaak gesigneerd omdat ze samen met Jeroen (haar man) graag naar fantasyfestivals gaat en daar bijna altijd wel één of meer boeken koopt.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

De Verborgen Universiteit 2: Het Levende Labyrinth - Natalie Koch