BoekenBoekrecensiesDe Raven is een vermakelijke YA urban fantasy van Morgan & Paige

De Raven is een vermakelijke YA urban fantasy van Morgan & Paige

-

De Raven gaat over Vivi Devereaux en Scarlett Winter, beiden studenten aan de universiteit van Westerly en lid van de exclusieve vrouwenstudentensociëteit Kappa Rho Nu. Het is echter geen normale sociëteit, maar eentje vol heksen die zichzelf de Raven noemen. Als het duidelijk is dat de Raven bedreigd worden door een mysterieuze vijand, moeten Scarlett en Vivi ondanks hun meningsverschillen samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

Vermakelijk, ietwat voorspelbaar

Ondanks dat er een paar goede plottwists in het verhaal zitten, voornamelijk tegen het einde, is de plot van De Raven vrij voorspelbaar. De acties van de personages zijn te voorzien omdat zij eigenlijk niet genoeg diepgang hebben, en ook de liefdesinteresses kun je van mijlenver aan zien komen.

De Raven is een ietwat voorspelbare, doch vermakelijke urban YA-fantasy met een vlotte schrijfstijl en genoeg plotwendingen om het interessant te maken.

Wat ook een minpunt was voor mij, is het veelvuldig gebruik van de termen ‘zwart’ en ‘wit’. Voor de beschrijving van het uiterlijk van een personage vind ik ‘zwarte jongen’ een beetje summier. Het is fijn en mooi wanneer er een donker personage in een boek voorkomt, maar het komt beter over wanneer dit subtieler wordt gebracht. Het was iets waar ik me enorm aan kon ergeren in dit boek en afbreuk deed op het leesplezier.

Na dit bovenstaande lijkt het alsof ik helemaal niet positief was over dit boek, waren er zitten wel degelijk ook genoeg positieve elementen in dit boek. Het leest heerlijk weg door de schrijfstijl van Kass Morgan en Danielle Paige, beide ervaren schrijfsters met mooie boeken op hun naam. Ook de afwisseling in perspectieven was prettig, evenals de horror- en bovennatuurlijke elementen die het verhaal een tof urban randje gaven. Het concept is dus heel gaaf, maar aan de uitwerking kon nog even worden geschaafd.

Conclusie

De Raven is een ietwat voorspelbare, doch vermakelijke urban YA-fantasy met een vlotte schrijfstijl en genoeg plotwendingen om het interessant te maken. Er zijn een hoop details die niet zo goed uitgewerkt zijn en een epiloog die eindeloos lijkt te duren, maar desondanks zou ik De Raven zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in hekserij, horror en een vleugje vriendschap en romantiek.

De Raven Boek omslag De Raven
Kass Morgen & Daniëlle Paige
9789463493321
Blossom Books
Februari 2021
Paperback
368 pagina's

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Merel Kuitert
Merel Kuiterthttps://booksbeersandbeyond.home.blog/
Ik ben een 22-jarige masterstudente met een passie voor boeken, bordspellen en speciaalbieren. Ik combineer deze passies op mijn Instagram en blog. Als ik me avontuurlijk voel wil ik ook wel eens een spel op de computer spelen, hoewel ik absoluut geen professionele gamer ben. Verder mag je me altijd wakker maken voor een goed gesprek, kaas of chocolade (op jouw kosten).

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

De Raven is een vermakelijke YA urban fantasy van Morgan & PaigeDe Raven is een ietwat voorspelbare, doch vermakelijke urban YA-fantasy met een vlotte schrijfstijl en genoeg plotwendingen om het interessant te maken. Er zijn een hoop details die niet zo goed uitgewerkt zijn en een epiloog die eindeloos lijkt te duren, maar desondanks zou ik De Raven zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in hekserij, horror en een vleugje vriendschap en romantiek.