BoekenBoekrecensiesDe duistere machten 2: Schaduwheer - Cassandra Clare

De duistere machten 2: Schaduwheer – Cassandra Clare

-

Na zoveel jaar is Emma Carstairs er eindelijk in geslaagd om de dood van haar ouders te wreken. Jammer genoeg brengt het haar niet de rust die ze zo graag wil: ze is nog steeds verliefd op haar parabatai Julian Blackthorn, hoewel een relatie tussen parabatai verboden is en hen zelfs kan vernietigen. Ze besluit dan maar om haar aandacht op de broer van Julian, Mark, te richten, maar na vijf jaar te hebben doorgebracht in het elfenland heeft Mark het moeilijk om zich aan te passen en weet hij niet zeker of hij nog wel een echte schaduwjager kan zijn.

Ook in het elfenland roert onrust. De Onseelie-koning, de Schaduwheer, heeft genoeg van de schaduwjagers en hun Koude Vrede en stuurt zijn sterkste strijders op pad om zijn macht uit te breiden en het eerste obstakel uit de weg te ruimen: de Blackthorns. Emma, Julian en Mark hebben slechts één optie: ze moeten het Zwarte Boek zien te bemachtigen, een spreukenboek met verwoestende krachten. Iedereen wil het boek hebben, maar alleen Blackthorns kunnen het vinden. Duistere krachten werken hun zoektocht echter tegen en ze moeten alles op het spel zetten om hun hebben en houden en iedereen waar ze van houden te beschermen, voor het te laat is…

Meeslepend
De wereld van de schaduwjagers is absoluut verslavend en ook Schaduwheer stelt niet teleur en sleept je mee in de wereld van licht en duister. Het is een behoorlijk lijvig boek, maar Cassandra Clare weet wel hoe ze haar lezers geboeid moet houden. Het boek is in twee delen opgesplitst en het leest als een trein. Het is net alsof je twee opeenvolgende boeken in één keer leest; er gebeurt zoveel en toch hangt alles zo mooi samen.

Schaduwheer is het uiterst meeslepende vervolg op Vrouwe Middernacht en weet je net zo snel te betoveren als de voorgaande boeken van Cassandra Clare over de schaduwjagerswereld.

Het hele verhaal van Emma en de Blackthorns is zo meeslepend vanaf de eerste letter dat je gewoon wilt blijven lezen zonder het einde van het boek te halen. Je wilt gewoon niet dat het eindigt. Gelukkig zijn er een hele hoop pagina’s die je moet lezen, voordat je het einde bereikt, maar je wilt van elk moment in het boek genieten. Zodanig zelfs dat het verleidelijk is om trager te lezen, zodat je langer kan lezen. Dat geeft een apart gevoel… het einde komt dan nog steeds wel veel te vroeg.

Emotioneel
Het is dus een kleine emotionele rollercoaster voor de lezer, maar dat is nog niets vergeleken met de emotionele stress die Emma, Julian en alle anderen meemaken. Clare slaagt er fantastisch in om elke emotie die ze voelen op een ongelooflijk realistische manier uit te leggen zodat je met elk personage kan meeleven. Clare geeft ieder personage zijn eigen specifieke manier van verwerken en dat maakt dat ze hen allemaal enorm veel diepgang geeft. Er komen behoorlijk wat personages aan bod en ieder is een individu op zich, net als de emoties die door hen heen razen.

Levendig
Niet alleen de personages zelf zijn ongelooflijk gedetailleerd opgebouwd, maar ook de vele situaties waarin ze allemaal verzeild geraken, zijn buitengewoon levendig. Het maakt niet uit of er gevochten, gedanst, geruzied of verontschuldigd wordt, elk detail komt tot leven. Tijdens de verschillende vechtscènes in het boek (en dat zijn er wel wat) krijg je echt het gevoel dat je midden in het strijdgewoel staat en met hen meevecht. Zowel hun eigen schaduwjagerstechnieken als die van andere benedelingen zijn perfect beschreven, net zoals de verschillende outfits die verschillende leden van de schaduwjagerswereld kenmerken. Alles klopt en dompelt je onder in hun omgeving. Deel drie kan er niet snel genoeg zijn om terug in de schaduwjagerswereld te duiken en de rest van het verhaal van Emma en Julian te ontdekken.

Conclusie
Schaduwheer is het uiterst meeslepende vervolg op Vrouwe Middernacht en weet je net zo snel te betoveren als de voorgaande boeken van Cassandra Clare over de schaduwjagerswereld. Het zit boordevol actie en emotie, en het laat je niet meer los. Een boek om te koesteren! Zeker een aanrader voor de fans. Dat deel drie er maar snel is…

De duistere machten 2: Schaduwheer Boek omslag De duistere machten 2: Schaduwheer
De duistere machten 2
Cassandra Clare
9789048836734
Moon Uitgevers
Januari 2018
Paperback
704

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen... De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is...

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joke Michielsen
Joke Michielsen
Joke leerde de rijke fantasy-wereld kennen via Harry Potter, maar werd verliefd op de wereld in Eragon van Christopher Paolini. Hoewel ze een voorliefde heeft voor epische en historische fantasy, geniet ze ook enorm van leuke Young Adults met een mythologische toets of Urban fantasy. Dit heeft geleidt tot een gevarieerde collectie fantasy-boeken met enkele favorieten van Sarah J. Maas, Cassandra Clare en Marion Bradley.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

 De duistere machten 2: Schaduwheer - Cassandra Clare