Conan 2: Achter de Noordenwind – Kurt Busiek

0
14

Omslag Conan 2: Achter de Noordenwind

In Achter de Noordenwind  gaat het verhaal verder kort na het einde van het voorafgaande deel, De Dochter van de IJsreus. Conan en de Vanir mannen worden gevangen genomen door het leger van Hyperborea’s slaafse soldaten en worden zelf ingezet als slaaf. Conan krijgt echters onverwachts hulp aangeboden van de wulpse slavin Iasmini.

Nog spannender
Het verhaal van Achter de Noorderwind is nog spannender dan zijn voorganger De Dochter van de IJsreus. De spanning zit er eigenlijk gelijk vanaf het begin met de achtervolgingsscènes in. Dit tweede deel bevat ook meer actie dan het eerste, waardoor het tempo nog een stuk hoger ligt. Nieuwsgierigheid en verlangen doen de lezer steeds de bladzijde sneller en sneller omdraaien. Ook in dit verhaal gaan tekeningen en scenario hand in hand. Conan en enkele andere personages worden nóg realistischer door de uitwerking die steeds beetje per beetje dieper gaat.

Tekeningen vol actie en sfeer
De tekeningen die aan Busieks scenario zijn toegevoegd zijn geladen met actie en sfeer. De kracht die in deze illustraties zit, zorgt voor dat het verhaal tot leven komt. Soms lijkt het zelfs of de lezer zelf in de duistere onderwereld van Hyperborea zit. De tekeningen zijn van zodanig hoog niveau dat elke plaat ook op zichzelf kan staan.

Conclusie
Een sterk verhaal met sterke personages die worden vertolkt door scenario en illustraties die hand in hand gaan. Actie, vuur en passie wakkeren het leestempo aan en doen de lezer al uitkijken naar deel drie!

[product_page sku=”9789460780028″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here