BoekenBoekrecensiesAccelerati-trilogie 2: De raadselachtige ruimte - Neal Shusterman

Accelerati-trilogie 2: De raadselachtige ruimte – Neal Shusterman

-

Omslag Accelerati-trilogie 2: De raadselachtige ruimte

Nick is, samen met de rest van de wereld, nog maar net hersteld van de schok die de bijna-ondergang van de wereld heeft veroorzaakt als hij weer aan de slag moet om hem te redden. Zijn vader heeft met de honkbalknuppel de asteroïde ‘Felicity Bonk’ van de aarde afgewend, maar daarmee is de kous nog niet af. Doordat deze nu om de aarde draait en zo als een magneet werkt, ontstaat er steeds meer statische elektriciteit. Dat is niet het enige probleem. Nick moet nog steeds alle spullen die hij verkocht heeft terug zien te vinden om Tesla’s creatie compleet te maken. Maar ja, aan wie had hij alles ook alweer verkocht? En welke spullen zijn het? En natuurlijk is daar ook nog Dr. Alan Jorgenson en de andere Accelerati die Nick graag voor willen zijn in hun zoektocht naar de ‘Teslaoïde apparaten’. Uit Nick’s ervaring weten we dat ze voor niets terugdeinzen…

Verhaal
De raadselachtige ruimte is het vervolg op De mysterieuze zolder. De wereld lijkt gered, maar al snel gebeuren er weer allerlei vreemde dingen. Duiven raken de weg kwijt en mensen die knettersnoep eten krijgen een flinke schok, soms zelfs dodelijk. Het begint onschuldig, maar wordt steeds ernstiger. Nick is de eerste die een verband ziet tussen de gebeurtenissen en voelt zich verantwoordelijk. Samen met zijn vrienden probeert hij het probleem op te lossen door de N.I.K.S. in elkaar te zetten, Tesla’s ultieme machine. Daarvoor heeft hij wel alle apparaten nodig die hij verkocht heeft, met hun bijzondere gaven. Sommige zijn best makkelijk op te sporen, zoals een meelzeef die een krachtveld kan genereren. Andere lijken compleet van de aardbodem verdwenen. Ze weten ook niet welke apparaten de Accelerati in hun bezit hebben. Nou ja, Petula weet het eigenlijk wel, maar die heeft geen zin om het te vertellen. Dat zou haar positie binnen de Accelerati waarschijnlijk geen goed doen.

Het boek eindigt met een vreselijk slot, waardoor je het vervolg wel moet lezen om te weten of alles nog goed kan komen.

De raadselachtige ruimte is net zo lekker vlot en grappig geschreven als zijn voorganger. Het is spannend, vooral omdat je de boel steeds verder uit de klauwen ziet lopen en net als Nick bijna machteloos moet toekijken hoe iedereen de andere kant op kijkt en doet alsof er niks aan de hand is. Het boek eindigt met een vreselijk slot, waardoor je het vervolg wel moet lezen om te weten of alles nog goed kan komen. Ook in dit boek komen weer moeilijke woorden voor. Zie dit meer als leerzaam dan vervelend, want het houdt het lezen niet op. Zo leer je weer wat nieuwe woorden kennen.

Personages
Nick is wederom het hoofdpersonage, maar hij moet de spotlight delen met zijn vrienden. Het lezersperspectief wisselt vaak maar is niet verwarrend. Zo leer je Nicks vrienden goed kennen, wat een groot voordeel is. Iedereen heeft zijn eigen redenen om mee te doen aan de jacht naar de apparaten. Mitch vindt het vooral gezellig, totdat hij ontdekt dat zijn vader door toedoen van de Accelerati in de gevangenis terecht is gekomen. Petula wil vooral spioneren voor de Accelerati. Caitlin doet mee omdat ze Nick wel leuk vindt. Nouja, leuk… aardig. Nee, toch leuk. Misschien. Ze is nog niet heel eerlijk over haar gevoelens. Vince heeft weinig beters te doen. Gaandeweg ontdekt hij wel dat een complete machine zijn dood zou kunnen betekenen. Zonder accu kan deze immers niet werken. Het zou dus in zijn voordeel kunnen werken om Nicks plannen te dwarsbomen. Al met al: Het zit Nick niet mee om alle verkochte apparaten op te sporen en terug te krijgen. En dan laten we de Accelerati nog buiten beschouwing.

[product_page sku=”9789000345939″]

Accelerati-trilogie 2: De raadselachtige ruimte Boek omslag Accelerati-trilogie 2: De raadselachtige ruimte
Accelerati-trilogie 2
Neal Shusterman
9789000345939
Van Holkema en Warendorf

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Accelerati-trilogie 2: De raadselachtige ruimte - Neal Shusterman