Stephen King wint Edgar Award voor beste korte verhaal

0
159
Stephen King (copyright Shane Leonard)

Horrorkoning Stephen King heeft met zijn korte verhaal Necrologieën (gepubliceerd in de verhalenbundel De bazaar van boze dromen) de prestigieuze Edgar Award voor beste korte verhaal in de wacht gesleept.

In Necrologieën ontdekt journalist Michael “Mike” Anderson dat er een duistere kracht schuilt achter zijn geschreven woorden. Mike werkt als necrologieschrijver bij de satirische website Neon Circus en is verantwoordelijk voor de column Kwaadspreken van de doden. Wanneer zijn baas hem op een dag opslag weigert, besluit Mike een nep-necrologie over haar te schrijven. Als zowel zijn baas als andere slachtoffers van zijn verzonnen overlijdensberichten letterlijk dood neervallen, realiseert Mike dat er een kracht schuilt achter zijn woorden – een verslavende kracht, die sterker blijkt dan hij had gedacht.

De Edgar Awards zijn vernoemd naar de Amerikaanse schrijver Edgar Allen Poe en zijn de belangrijkste crime– en thrillerprijzen in Amerika. De award wordt ieder jaar in verschillende categorieën  uitgereikt door het Mystery Writers of America-genootschap.

Necrologieën is ook genomineerd voor een Hugo Award. De winnaars daarvan worden 20 augustus bekendgemaakt.

Op 1 juni verschijnt het nieuwste boek van Stephen King, getiteld Wisseling van de wacht, het slotdeel van zijn Mercedes-trilogie en het vervolg op: Mr. Mercedes en De eerlijke vinder.

Geef een reactie