BoekenBoeknieuwsNieuw (online) tijdschrift voor speculatieve literatuur: Speculatief

Nieuw (online) tijdschrift voor speculatieve literatuur: Speculatief

-

Goed nieuws voor lezers van onze geliefde genres, een nieuw (online) initiatief ziet binnenkort het daglicht: Speculatief Magazine. Dit online initiatief zal viermaandelijks uitkomen, met kortverhalen en poëzie van speculatieve aard.

Speculatief Magazine focust zich specifiek op internationale kortverhalen en gedichten die nog niet vertaald zijn naar het Nederlands. Deze zullen allemaal gratis te lezen zijn op de site, als e-book te downloaden, of zelfs als audioboek te beluisteren.

Op 1 mei komt de eerste uitgave online. Meer weten? Bezoek dan zeker de officiële website.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Dat ziet er goed uit. Gedichten zijn niet zo mijn ding, maar korte sf verhalen van schrijvers die normaal nooit vertaald zouden worden klinkt interessant. Alleen even afwachten hoe de kwaliteit van de vertaling uit gaat pakken, want dat is nog een flinke (redigeer)klus als je het goed wilt doen en geen “Google translate” documenten wilt hebben.

    In ieder geval een initiatief om in de gaten te houden. Ook leuk dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de uitgever Iceberg Books, hier de digitale lezer of luisteraar niet genegeerd wordt.

    • De vreemde titels bij de eerste inhoudsopgave verontrusten mij wel een beetje met betrekking tot de vertaling. Bijvoorbeeld: “Nadat Haar Broer de Hoofden van Haar Papier Poppen Trok”?

      • Tsja, het is een vrij letterlijke vertaling van haar korte verhaal “After Her Brother Ripped the Heads from Her Paper Dolls”. Maar het blijft afwachten inderdaad. Het is een non-profit initiatief met vrijwilligers die eraan werken, dus dan kan de kwaliteit wisselend zijn.

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties