Een nieuwtje dat al eind maart in de wereld werd geslingerd, maar waar wij helemaal overheen hebben gekeken (maar we vinden het zo tof dat we het alsnog even melden): Er komt een ‘Critical Role’ boek, geschreven door niemand anders dan de Nederlandse Marieke Nijkamp!

Critical Role is een Dungeons and Dragons campagne van een groep enthousiaste spelers die hun campagnes met heel veel succes live streamen op Twitch. De sessies trekken heel veel kijkers en hebben veel nieuwe spelers met het bordspel kennis laten maken. Ondertussen zijn er al graphic novels, plannen voor een animatieserie en nu dus een boek als spin-off in de maak.

Het boek zal in oktober dit jaar verschijnen bij Penguin Random House met als titel Kith & Kin. Het verhaal volgt broer en zus Vex’ahlia en Vax’ildan, jaren voordat ze zich aansluiten bij Vox Machina. Ook de companion van Vex, de beer Trinket komt terug. Broer en zus kruisen het pad van de criminele guild The Clasp, wat hun band flink op de proef zal stellen.

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

1 REACTIE

Geef een reactie