BoekenBoeken
Home Boeken Boeknieuws Hunger Games prequel verschijnt 19 mei en verhaalt over Coriolanus Snow

Hunger Games prequel verschijnt 19 mei en verhaalt over Coriolanus Snow

0
127

Vorige zomer maakte Suzanne Collins bekend dat er een prequel komt op de bestsellerserie De Hongerspelen. Inmiddels is er al heel wat meer bekend. Zo zal de titel De Ballade van Slangen en Zangvogels gaan heten. Het boek speelt zich 64 jaar voor de gebeurtenissen in de rest van de reeks af en begint op de ochtend van de tiende Hongerspelen. De voor de fans welbekende Coriolanus Snow bereidt zich voor op zijn rol als mentor tijdens deze Spelen. Lees hier een exclusief fragment uit het eerste hoofdstuk!

De Ballade van Slangen en Zangvogels

De Hongerspelen-trilogie van Collins werd succesvol verfilmd met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook deze prequel snel op het witte doek te zien zijn. Filmstudio Lionsgate is namelijk al in overleg met Collins om haar nieuwe verhaal tot leven te brengen.

‘Met dit boek wil ik de focus leggen op wie we zijn als mens en wat we nodig denken te hebben om te kunnen overleven. De periode tien jaar na de oorlog, waarin Panem probeert er weer bovenop te komen, biedt de perfecte mogelijkheid om met deze vragen te spelen en daarmee de kijk van de personages op de mensheid te definiëren.’ Suzanne Collins

Avatar
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here