BoekenBoeknieuwsHunger Games prequel verschijnt 19 mei en verhaalt over Coriolanus Snow

Hunger Games prequel verschijnt 19 mei en verhaalt over Coriolanus Snow

-

Vorige zomer maakte Suzanne Collins bekend dat er een prequel komt op de bestsellerserie De Hongerspelen. Inmiddels is er al heel wat meer bekend. Zo zal de titel De Ballade van Slangen en Zangvogels gaan heten. Het boek speelt zich 64 jaar voor de gebeurtenissen in de rest van de reeks af en begint op de ochtend van de tiende Hongerspelen. De voor de fans welbekende Coriolanus Snow bereidt zich voor op zijn rol als mentor tijdens deze Spelen. Lees hier een exclusief fragment uit het eerste hoofdstuk!

De Ballade van Slangen en Zangvogels

De Hongerspelen-trilogie van Collins werd succesvol verfilmd met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook deze prequel snel op het witte doek te zien zijn. Filmstudio Lionsgate is namelijk al in overleg met Collins om haar nieuwe verhaal tot leven te brengen.

‘Met dit boek wil ik de focus leggen op wie we zijn als mens en wat we nodig denken te hebben om te kunnen overleven. De periode tien jaar na de oorlog, waarin Panem probeert er weer bovenop te komen, biedt de perfecte mogelijkheid om met deze vragen te spelen en daarmee de kijk van de personages op de mensheid te definiëren.’ Suzanne Collins

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties