BoekenBoeknieuwsFloris Kleijne wint Schaduwprijs 2021

Floris Kleijne wint Schaduwprijs 2021

-

In mijn ervaring zijn fantasy- en sciencefictionlezers vaak ook echte veellezers en pakken ze er af en toe ook nog wel eens een thriller van de plank. Hoe leuk is het dan wanneer de twee werelden elkaar een beetje treffen.

Gisteren was de uitreiking van de verschillende thrillerprijzen, en wat bleek: Niemand minder dan Floris Kleijne won met zijn nieuwste boek Klaverblad de Schaduwprijs, de prijs voor het beste thrillerdebuut. Floris is tevens sciencefiction auteur en de eerste Nederlander die lid werd van Science Fiction and Fantasy Writers of America. We hielden al eens eerder een interview met hem en je kunt ook een tof sciencefictionverhaal van hem op onze site lezen: Diamanthaaien.

Voor de volledigheid, dit waren de winnaars van alle prijzen: De Gouden Strop, de beste thriller van 2021 gekozen door de jury, werd gewonnen door Bernice Berkleef voor haar boek Bloedsteen. De Zilveren Strop, voor het beste thrillerverhaal, werd gewonnen door Hugo Luijten met zijn verhaal Handbage. De Hebban Thrillerprijs, gekozen door de Hebbanbezoekers, werd gewonnen door Toni Coppers voor zijn boek Val.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties