BoekenBoeknieuwsEerste Nederlandstalige Edgar Allan Poe-site gelanceerd

Eerste Nederlandstalige Edgar Allan Poe-site gelanceerd

-

Vanaf deze week kan de allereerste Nederlandstalige website over Edgar Allan Poe worden bezocht. De initiator van de website is verhalenauteur en Poe-verzamelaar Jean-Paul Colin. Zijn unieke collectie, bestaande uit boeken, films en games, staat voor een groot deel aan de basis van het archief van deze site.

Het doel van eapoe.nl is het in kaart brengen van de totale bijdrage van de Nederlandse en Vlaamse markt aan Edgar Allan Poe. Colin heeft onder meer een paar jaar gestoken in het traceren van alle Nederlandse vertalingen en bewerkingen van Poe-verhalen, –gedichten en –essays. Op deze manier wordt voor iedereen inzichtelijk wat tot op heden het meest, minst of niet is vertaald of bewerkt. Daarnaast wil hij met eapoe.nl de Lage Landen beter kennis laten maken met Poe.

Edgar Allan Poe stond vooral bekend om zijn gothic horrorverhalen. Hij was bovendien de grondlegger van het detectiveverhaal en wordt beschouwd als de voorloper van het sciencefictionverhaal. Dat hij ook een uitstekende poëet was, bewijst zijn gedicht ‘The Raven’ waarmee hij in ene klap de harten van literair Amerika stal (Poe is ook te vinden in onze Gids naar Horror en Gruwel > ). Het leven van Poe was er een vol tegenslagen. Over de toedracht van zijn mysterieuze dood bestaat nog altijd veel discussie.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties