BoekenBoekinterviewsInterview met Anderwereld-Magie

Interview met Anderwereld-Magie

-

 Voor festivalgangers is het tweetal inmiddels misschien wel een bekend gezicht: Sebastiaan en Nine van Anderwereld-Magie. Met hun kraam vol tweedehands (en sinds kort ook nieuwe) fantasyboeken zijn ze op bijna elke fantasyfair aanwezig. Voor fantasylezers bieden zij dé kans om oude fantasyseries toch compleet te krijgen. Wij spraken met hen over hun passie voor fantasy en hun (web)winkel.

anderwereldruler

AnderwereldIn 2013 zijn jullie samen begonnen met een winkel voor tweedehands fantasyboeken. Hoe is dat ontstaan?

We zijn inderdaad 27 augustus 2013 begonnen met ons bedrijf (as zaterdag drie jaar alweer! :D), maar eerst alleen nog op festivals, de webshop zijn we pas januari 2015 gestart!

We zijn zelf natuurlijk al heel lang lees/boeken gekken, we gingen en gaan zelf geregeld naar fantasy festivals als bezoekers en zagen dat er zeer weinig aanbod was van tweedehands fantasy/sf boeken. Natuurlijk stonden er wel schrijvers/uitgevers met hun nieuwe boeken, maar bijna geen tweedehands en dat vonden we jammer. Dus dat zette ons aan het denken… zou het wat voor ons zijn, zou het lopen? We waagden de gok 😉

We zijn rustig aan begonnen, omdat we dit doen naast ons ‘gewone’ werk, telkens waren de bezoekers erg blij dat we op de evenementen stonden en super positief over onze (groeiende) collectie. Toen hebben we de stap gezet naar de webshop en ook die blijft goed lopen. Ons plan voor 2016 was daardoor; meer festivals! Tot nu toe hebben we er op veel gestaan en nog een paar in het vooruitzicht. Het is wel erg druk, maar erg leuk en we krijgen er zeer veel positieve energie van.

Naast boeken hebben jullie ook beeldjes en andere accessoires, hoe bekijken jullie wat jullie willen verkopen? 

De beeldjes waren voornamelijk bedoeld als aankleding van onze stand, maar afgelopen weekend hebben we toevallig wel een setje verkocht, omdat die ze heel graag wou hebben en dan zijn we ook niet moeilijk 😀 We proberen te kijken naar wat wij zelf leuk vinden, wat bij onze Boeken&Games past en wat je nog niet overal ziet. We proberen wat uit en kijken naar wat ook echt aanslaat bij ons publiek. Zo leren we iedere keer weer bij en laten we bepaalde artikelen weer afvloeien en nieuwe artikelen erbij komen, wat weer beter past (zoals bijvoorbeeld onze mooie 3d boekenleggers).

Anderwereld

En niet zo lang geleden zijn jullie ook begonnen met het verkopen van nieuwe boeken van uitgevers. Hoe is dat op jullie pad gekomen?

Doordat wij meerdere vragen op diverse festivals hadden gekregen of wij ook nieuwe boeken verkochten, zijn we daarover in gesprek gegaan met uitgeverij Luitingh, omdat zij toch wel een van de grotere fantasy uitgeverijen in Nederland zijn. Zij stonden hier zeer positief tegenover en zo hebben we daar onze eerste bestelling gedaan met boeken die ons erg aanspraken.

Ook zijn we door Tom den Hartog (organisator FantasiaFest Leeft) aangedragen bij uitgeverij de Vier Windstreken, dat hun fantasy kinder- en jeugdboeken erg goed bij ons bedrijf zouden passen. Dus die hebben toen contact opgenomen met ons, of wij hun boeken willen verkopen op festivals en in onze webshop. Hier hoefden we niet lang over na te denken, natuurlijk willen wij dat! Dus nu hebben we al best een aardige collectie met nieuwe boeken erbij, wat we heel erg gaaf vinden!

Wat zijn de leukste reacties die jullie krijgen van bezoekers die jullie tegenkomen?

Dat we een geweldige collectie hebben, dat ze eindelijk dat éne boek of díe trilogie hebben gevonden bij ons, waar ze al zo lang naar zochten. En dat mensen gewoon heel blij weer weg gaan bij onze kraam.

Anderwereld

Waar kunnen we jullie de komende tijd vinden?

We staan aankomend weekend op Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival (26 t/m 28 augustus) en we staan 22&23 oktober op de Gothic&Fantasy beurs in Rijswijk.

Wat zijn jullie eigen favoriete boeken en de beste fantasyboeken die jullie recentelijk gelezen hebben?

Sebastiaan: Mijn favorieten fantasy boeken blijven toch de boeken van J.R.R. Tolkien en Robert Jordan. De beste fantasy boeken die ik recentelijk heb gelezen zijn de eerste twee delen van De Kronieken van Kvothe (De Naam van de Wind en Angst van de Wijze) van Patrick Rothfuss.
Nine: Ik heb laatst een van mijn favoriete trilogieën herlezen, de Studie trilogie van Maria V. Snijder. Ik lees graag Young Adult boeken, maar ook bijvoorbeeld de boeken als het Geheim van Askir (Richard Schwartz) en van Patrick Rothfuss. Van Patrick Rothfuss heb ik laatst de Muziek van de Stilte gelezen, prachtig boek!

Hebben jullie nog mooie plannen om het assortiment uit te breiden in de toekomst?

We willen langzaamaan wat uitbreiden met de nieuwe boeken, ook de games collectie willen we laten groeien en het lijkt ons erg leuk om hier wat game merchandise aan toe te voegen. Ook zijn we altijd op zoek naar speciale uitgaven of boeken, waar moeilijk aan te komen is.

 

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties