BoekenBoekachtergrondRunen in Fantasyboeken en series

Runen in Fantasyboeken en series

-

Liefhebbers van fantasy zijn allemaal wel eens in aanraking gekomen met runen. Wellicht door de boeken van Tolkien, of door een van de vele andere fantasywerken die iets met runen in hun verhalen hebben verwerkt. Ook tv-series en films maken graag gebruik van dit mysterieuze schrift. Op het eerste gezicht lijken het misschien rare stokjesletters, maar de wereld achter deze tekens is minstens zo interessant als de belevenissen van Frodo! In 2016 plaatste ons redactielid Alexandra twee artikelen over de geschiedenis van runen en het gebruik ervan in boeken en series.

In het eerste artikel wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van runen en hoe ze in onze favoriete fantasyboeken zijn verwerkt. In het tweede artikel werd de nadruk gelegd op hoe we de runen nog steeds tegenkomen.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties