BoekenBoekachtergrondGastblog Kim ten Tusscher: Terug naar de wereld van Lilith

Gastblog Kim ten Tusscher: Terug naar de wereld van Lilith

-

Kim ten Tusscher kwam gisteren met groot nieuws: haar nieuwste serie zal weer teruggrijpen naar de Lilith-trilogie en laten zien wat nu geworden is van onze favoriete Drakenwisselaar. In deze gastblog vertelt ze waarom ze het verhaal van Lilith toch niet kon loslaten. Kijk ook vooral even op de website van Kim om kans te maken op een exclusieve verzamelbox met Gebonden in Duister, Verbroken in Schemer en Geboren in Licht.

Ik zei dat ik het nooit zou doen, maar toch…

Tien jaar geleden begon ik met het schrijven van fantasy verhalen en het was eigenlijk al heel snel dat ik de eerste ideeën kreeg voor het verhaal van Lilith. Na Hydrhaga wilde ik iets met een meer volwassen hoofdpersoon. Iemand die niet uit een goed nest kwam, maar al verschrikkelijke dingen had gedaan. In eerste instantie was die persoon een orc, maar al snel werd Lilith een machtige drakenwisselaar die in handen van een fanatieke profeet duizenden mensen had gedood.

In 2010 kwam het eerste deel uit en in 2012 was de serie afgerond. Of afgerond? Al meteen werd duidelijk dat de lezers nog best wat meer over haar wilden weten. Want wat betekende dit einde nou eigenlijk echt voor Lilith? Ik kreeg dan ook vaak de vraag of er nog een vervolg zou komen.

bloedcoverDie vraag heb ik eigenlijk altijd met nee beantwoord. De opzet van de eerste trilogie was dat je als lezer mee kon denken over de wereld. Denk jij dat Jakob heeft ingezien dat Kasimirh verkeerd bezig was of wilde Hij juist nog gewelddadiger bekeren en had Hij daarvoor Lilith nodig? Ik had wel hints in het verhaal gestopt en er zelf natuurlijk ook een beeld bij hoe het Lilith zou vergaan, maar ik vond niet dat ik kon zeggen: “Fijn dat jullie je eigen ideeën over mijn verhaal hebben, maar nu ga ik eens even vertellen hoe het echt zit.” Dat zou alles wat ik met de trilogie wilde bereiken teniet doen.

Wat is er dan veranderd dat ik toch een vervolg heb geschreven? Ten eerste heeft Lilith me nooit losgelaten. Ten tweede ben ik als schrijver gegroeid waardoor ik weet dat ik het verhaal nu op de juiste manier kan vervolgen. En ten derde: na ook Jager&Prooi te hebben afgerond, besefte ik dat de “Vertellingen van de Ondergang” beide voorafgaande series verbindt. Want op het einde van de trilogie zijn Lilith en Kiril nog over. Lilith kennen jullie, maar is het opgevallen dat Kiril niet alleen in de trilogie een bijrol speelt, maar ook aan het einde van Jager&Prooi genoemd wordt? Sla het boek maar eens open op de laatste pagina’s. 😉

Ik besefte dat het tijd was om terug te keren naar Nadesj. Om te vertellen hoe het Lilith vergaat, maar ook om Kiril een grotere rol in een verhaal te geven. Maar hoe zorg ik dat ik de eigen invulling van de lezers niet teniet doe? Door het verhaal tien jaar later weer op te pakken. Net zoals ik nu tien jaar verder ben.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties