BoekenBoekachtergrondFantasyWerelds Favoriete Fantasycover

FantasyWerelds Favoriete Fantasycover

-

 

Bij het bezoeken van een boekwinkel is een cover vaak een van de redenen om een boek op te pakken. En vooral bij fantasyboeken zijn er prachtige pareltjes te ontdekken. De crew van FantasyWereld zette hun favoriete fantasycovers eens op een rijtje. Natuurlijk willen we ook graag weten welk fantasyboek volgens jou de mooiste cover heeft. Laat het ons weten door onder het artikel een reactie achter te laten of bezoek ons op het forum!

 


Eona, Alison Goodman – Rianne Knaape
Mijn favoriete cover is van Eona, het tweede deel van Eon geschreven door Alison Goodman. De cover straalt een echte fantasy-sfeer uit door de gouden draak die de ondergaande zon met haar reusachtige gedaante verduisterd en het zwaardvechtende meisje dat daardoor in de schaduwen gehuld is. Het bevat alle elementen die mijn hart sneller doet laten slaan als fantasyliefhebber ook al is het vrij simpel qua opzet. Kortom: naar deze cover kan ik wel een paar minuten staren met verwondering.


Smaragdgroen, Kerstin Gier – Denise Meyer
De Edelsteentrilogie van Kerstin Gier staat te pronken op mijn boekenplank. Als ik toch één favoriet moet kiezen, wordt het Smaragdgroen. Op de cover staan sierlijke, krullerige tekeningen, grotendeels in het zwart, die mooi afsteken tegen het groen. De illustraties zijn mysterieus, maar tegelijkertijd ook ontzettend vrolijk dankzij de leuke bloemetjes en de romantische houding van het stelletje. Ik heb een zwak voor jurken, en aan haar silhouet alleen al kan je zien dat die van Gwendolyn echt prachtig moet zijn! Ik word dan ook oprecht blij als ik naar dit boek kijk.


Ondine, Benjamin Lacombe – Stefanie Nanninga
Als ik aan een mooie cover denk, dan denk ik daarbij meteen aan prachtige illustraties. Daarbij moet ik met enige schaamte toegeven dat de voorkant van een boek  soms doorslaggevend voor mij kan zijn om een boek graag te willen lezen. Covers zijn er natuurlijk in alle vormen en smaken, maar die met een tekening heb ik toch altijd de leukste gevonden. Hoe kan het dan ook anders dan dat ik een boek van Benjamin Lacombe kies als favoriet? Niet alleen de omslag van Ondine is namelijk een lust voor het oog, binnenin is nog veel meer moois te vinden.


Het Spel der Tronen, George R.R. Martin Richard Veldkamp
Na lang nadenken heb ik besloten dat mijn favoriete cover de cover van Het spel der tronen is. Waarom deze cover? Omdat ik dit boek gekocht heb op basis van de cover en thuis pas heb gekeken waar het boek eigenlijk over gaat.  De cover is simpel en strak, maar staat toch symbool voor een deel van het verhaal. De draak slaat op Daenerys Targaryen. De achtergrond staat symbool voor haar huwelijk met Khal Drogo, de leider van een nomadenvolk en de lange tocht die ze maakt door de woestijn.  Al met al is het gewoon een prachtige cover!


Nacht van Inkt, Cornelia Funke – Alexandra Kist
Toen ik een jaar of elf was, kreeg ik van mijn moeder Hart van Inkt van Cornelia Funke cadeau. Ik raakte meteen gefascineerd door de omslag van het boek, maar later bleek dat ook het verhaal ontzettend mooi was. Met elk deel uit deze serie werden de covers zo mogelijk nog mooier en zo komen we aan bij het laatste deel, Nacht van Inkt: niet alleen een spannende afsluiting van de reeks, maar ook nog eens een lust voor het oog! Je blijft namelijk steeds maar nieuwe dingen ontdekken in de prachtige tekeningen. Ook de rug heeft mooie details, waardoor je er ook van kan genieten als het boek gewoon in de boekenkast staat!


De Wolvenmeesteres, Atalanta Néhmoura Connie Flipse
Ik lees al meer dan 40 jaar fantasy en heb te veel covers gezien om slechts 1 mooiste te kunnen kiezen. Dus noem ik een cover die recent veel indruk op me heeft gemaakt: De Wolvenmeesteres van Atalanta Néhmoura. Net als bij de eerdere delen van deze serie staat er een prachtige draak op de cover. Deze keer staat er ook een schitterende wolvin op. Het past perfect in de reeks en weet tegelijkertijd de sfeer en de inhoud van juist dit boek weer te geven. Het is een cover waar ik naar kan blijven kijken en steeds van geniet.


Helden van Olympus, Rick Riordan Joost Zuijderduin
Een boek dat altijd uit mijn boekenplank springt, is De Helden van Olympus: Het Huis van Hades. De inhoud van dit boek is niet alleen spannend, maar de cover ook! Het vurige landschap, de donkere wolken en het monster in de verte zien er maar gevaarlijk uit, je durft bijna het boek niet aan te raken omdat je het risico krijgt dat je brandwonden oploopt! Percy Jackson, de held op de voorkant, gaat gewoon de strijd aan, hoe gaaf is dat! Een schoonheid voor in je boekenkast, een boek voor onbevreesde avonturiers!

 


Wildwoud, Colin Meloy – Marjolein Mangnus
Mijn favoriete cover, dat is een moeilijke vraag. Ik heb er drie, van de kinderboekenreeks Wildwoud van Colin Meloy. Het is eigenlijk een Engelstalig boek, maar ik ben blij dat ze de covers in het Nederlands hetzelfde hebben gehouden. De reeks bestaat uit drie boeken waarin elke cover in dezelfde stijl getekend is (door Meloys vrouw): dromerig en fantasierijk. De cover vertelt eigenlijk al wat er gaat gebeuren in het verhaal, zonder spoilers. Dat vind ik knap. Van de drie boeken vind ik de cover van Wildwoud: de ondergang het mooist. Daarnaast is het boek op heerlijk dik papier met fijne rafelige randjes gedrukt. Een belevenis om te zien en vast te houden!


Zevensprong, Tonke Dragt  Immanuel Geesing
Bij de vraag wat mijn favoriete omslag is, kwamen nogal wat verrassende antwoorden in mij op. Een heleboel ervan waren namelijk behoorlijk simpel! Drie gekrabbelde poppetjes op de derde uitgave van de (Deense) In de ban van de Ring bijvoorbeeld. Of de donkere ruitersilhouetten op Geheimen van het Wilde Woud. Daaruit blijkt wel wat voor mij het belangrijkste is aan een omslag: hij laat stukjes van het verhaal zien, maar laat het grootste deel mooi aan je eigen verbeelding over. De Zevensprong is iets gedetailleerder, maar nog steeds lekker donker, mysterieus en een beetje abstract. Temidden van de kronkelige lijnen wordt je oog naar de wegwijzer getrokken. Hé, wat is dat donkere huis? Waar gaan de wegen naartoe? En welke kant zal het verhaal op gaan?


Huiver, Maggie Stiefvater  Marije Kok
Ik ben de afgelopen jaren ontzettend veel boeken tegengekomen met prachtige covers. De onlangs verschenen (Engelse) heruitgave van de Harry Potter-serie behoort bijvoorbeeld absoluut tot mijn favorieten, net als zo’n beetje alle door Alan Lee geïllustreerde covers van Tolkiens werk. Een andere cover die ik prachtig vind is die van Huiver, het eerste deel van Maggie Stiefvaters De wolven van Mercy Falls. De prachtige silhouetten en de mysterieuze wolf op de voorkant trokken meteen mijn aandacht. Ze lijken een verhaal te vertellen en dat is precies wat een cover hoort te doen. Een prachtige trilogie voor in je boekenkast, want de covers van vervolgdelen Fluister en Voor altijd zijn minstens even mooi!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties