BoekenBoekachtergrondFantasyWerelds Favoriete Fantasyboeken van 2015

FantasyWerelds Favoriete Fantasyboeken van 2015

-

 

Om toch nog even na te genieten van vorig jaar blikt de redactie nog eenmaal terug op de boeken uit 2015 waar zij de beste herinneringen aan heeft overgehouden. Natuurlijk willen we ook graag weten welk fantasyboek jou het meeste plezier heeft bezorgd in 2015. Laat het ons weten door onder het artikel een reactie achter te laten of bezoek ons op het forum!

 


Stof, Hugh HoweyConnie
Stof van Hugh Howey is zonder enige twijfel mijn favoriete fantasyboek van 2015. Stof is het laatste deel in de Silo-trilogie en sluit de serie perfect af. Niet alleen gaat het verhaal verder op wat er in Silo en Schakel gebeurd is, maar er zijn ook verrassende nieuwe wendingen. Op meesterlijke en indringende wijze wordt verteld hoe het afloopt met de personages en de wereld waarin zij moeten leven. Zonder moeite houdt het verhaal je aandacht vast en wordt je als lezer meegesleurd in de emoties en gebeurtenissen van de levensechte personages. Een geweldig boek dat je ook na het lezen nog lang nablijft.


Het geheim van teveel torens, Mark TijsmansMarjolein
Ik weet dat het een heruitgave is, maar ‘Het geheim van teveel torens‘ is te leuk om niet te noemen. Een knap voorbeeld van een grappig kinderboek in de stijl van Monty Python, zonder dat het te flauw wordt. Het boek zit vol ijzersterke karakters en het is tot op de laatste bladzijde spannend. Een pareltje dat misschien snel over het hoofd gezien wordt dus!

 


Kom je dansen boze heks, Hanna KraanStefanie
Mijn favoriete boek van 2015 heeft niet echt een eerlijke strijd gevoerd. Het boek (Kom je dansen, boze heks) heeft namelijk een verhaal dat ik als kind helemaal heb stuk gelezen, geweldig woordgebruik en karakters die me nog steeds aan het lachen maken met dezelfde grapjes. Als je dit alles dan ook nog in een nieuw jasje van prachtige Annemarie van Haeringen-illustraties steekt, geef ik me over. Deze klassieker van Hanna Kraan had en heeft het nog steeds allemaal.


Vuurpreek, Francesca HaigJoost
In 2015 werd ik omver geblazen door Vuurpreek van Fransesca Haig. Dit boek heeft een akelige sfeer, wat al te merken is vanaf de eerste bladzijde. De wereld die door Haig is bedacht zit vol spanning en tijdens het lezen kreeg ik telkens een episch gevoel. Ik was bang om te weten wat er verder ging gebeuren, maar toch sloeg ik iedere keer de bladzijde om, want ik moest gewoon weten hoe het zou aflopen! Met een ongelooflijke knaller van een einde werd Vuurpreek een geweldig boek en daardoor kan ik niet wachten op het vervolg!


Verborgen geschiedenis van Westeros & Game of Thrones, George R.R. MartinRichard
Aan het eind van het jaar is het altijd weer tijd om terug te kijken, ook wat betreft het beste boek uit 2015. Uiteindelijk is dit “Verborgen geschiedenis van Westeros & Game of Thrones” geworden voor mij. Het boek zit geweldig in elkaar en elk detail klopt. De hele geschiedenis wordt hierin verteld en je komt zo ongelooflijk veel te weten over Westeros dat het bijna werkelijkheid wordt. Dit boek heeft het nipt gewonnen van Aardzee, mede omdat die laatste een heruitgave was en officieel uit 1975 komt. Desondanks mag gezegd worden dat Aardzee een fantastisch boek is en een grondlegger van de fantasywereld!


Vuur en As 1, Sabaa TahirDenise
Mijn favoriete boek uit 2015 is zeker weten Vuur en As: de heerschappij van de maskers. Dit is het eerste deel van een trilogie die geschreven wordt door Sabaa Tahir. Ik vond dit boek erg intrigerend, en werd meteen meegesleurd in de bijzondere wereld die de schrijfster heeft gecreëerd. Ik vond het vooral leuk dat het boek twee hoofdpersonages heeft die ontzettend verschillend zijn: Laia is slavin en Elias een elitesoldaat. Het enige wat ze met elkaar gemeen hebben is dat hun vrijheid afgenomen is op de militaire academie Blackcliff. Het afwisselende perspectief zorgde ervoor dat het verhaal op een unieke manier verteld werd, en hierdoor kon je je als lezer een goed beeld vormen van de situatie. Het boek was spannend tot op de laatste pagina en ik verwacht in de toekomst nog veel goeds van Tahir te kunnen lezen!


Ontworteld, Naomi NovikMarije
Mijn favoriete boek van het jaar 2015 is ongetwijfeld Ontworteld van Naomi Novik. Ik heb veel goede boeken gelezen dit jaar, maar toch sprong dit nieuwste boek van Novik er wat mij betreft echt tussenuit. Ontworteld vertelt het verhaal van de jonge Agnieszka, die door de mysterieuze tovenaar de Draak wordt uitgekozen om hem tien jaar te dienen. Dat is het begin van een spannend en fantasievol verhaal dat je van begin tot eind meesleept en niet meer loslaat. Een echte aanrader voor jong en oud, en een pareltje in je boekenkast, zowel van binnen als van buiten!

 


Drakenvuur, An JanssensDave
Helaas heb ik in 2015 bij lange na niet zo veel boeken gelezen als ik zou willen. Het positieve is echter dat de boeken die ik dan wel gelezen heb, allemaal erg de moeite waard waren. Het afsluitende deel van de Draken-trilogie van de Belgische An Janssens staat mij nog het meeste bij. Elk deel had weer enkele nieuwe originele ideeën en interessante personages en ook Drakenvuur stelde daarin niet teleur. Het gaf een zeer bevredigend einde op de trilogie, met een mogelijkheid op een eventueel vervolg, perfect!

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties